MM-i pileti teenis 25-aastane Uibo kuu aega tagasi USA-s toimunud seitsmevõistlusega, kus kogus 6039 punkti, kirjutab ERR Sport. Isiklikule rekordile vaid viie punktiga alla jäänud Uibo hoiab selle tulemusega maailma hooaja edetabelis briti Tim Duckworthi ja ameeriklase Zack Ziemeki järel kolmandat kohta.

Uibo sõnul jäi pika võistluspausi järel varu sisse mitmel alal, kuid kõrgushüppetulemus 2.15, teivashüppes ületatud 5.20 ning 1000 m jooksu aeg alla 2.41 näitavad, et MM-l on Uibo võimeline kokku panema hea seitsmevõistluse.

"Esimene võistlus oli vähe krobeline, kus esimesed kolm ala tundusid alguses väga nutused," rääkis Uibo. "Üldjoontes esimese võistluse kohta normaalne, et terveks jäin ja kõik kohad olid okeid. See andis päris palju positiivset emotsiooni juurde."

Viimaste võistluse põhjal saab väita, et Uibo tunneb end taas kindlamalt ka vahepeal suureks komistuskiviks olnud kuulitõukes. Alates jaanuarist on Uibo treeninud Georgias oma vana treeneri Petros Kyprianou juhendamisel.

"Lõppkokkuvõttes on sportlase eesmärk võita, selles mõttes ma omale eesmärke või piiranguid seada ei taha. Eesmärk on alati võita ükskõik, kuhu võistlusele sa lähed," lisas Uibo.