Võistluse avapäeval püstitas Nõu Eesti juunioride rekordi 400 meetri distantsil, läbides kaks ringi 47,84 sekundiga. Varasema Eesti juunioride rekordi, mis kuulus 2011. aastast Rasmus Mägi nimele, alistas välejalg 25 sajandikuga. Taoline aeg andis meistrivõistlustel Jaak-Heinrich Jagori järel teise koha.

Nõu treenib Tallinnas Valter Espe näpunäidete järgi, treeningpartneriks 400 meetri jooksus isikliku rekordi 48,49-ni viinud ning neljanda koha saanud Erik Jagor (24), kes sarnaselt vanemale vennale Jaak-Heinrichile (26) tegeleb tõsiselt 400 meetri tõkkejooksuga.

"Erikust on treeningutel palju abi olnud - temata ma selliseid aegu ei jookseks," tänas Nõu abimeest.

Päev hiljem tegi Nõu taas suurepärase jooksu, seekord poole lühemal distantsil, kus viis rekordi 21,66-ni (Eesti kõigi aegade 6. tulemus, juunioride klassis on sellest kiirem olnud vaid Marek Niit) ja vahetas eelmise päeva hõbeda kulla vastu. Isiklikke siserekordeid parandas ta niisiis 400 meetris 4,32 (varasem rekord pärines 2015. aastast) ja 0,71 sekundiga (2016). Kolmanda medali, taas kuldse, teenis Nõu aga võistluste viimasel alal 4x400 meetri teatejooksus, kus Audentese võistkonna võiduajaks märgiti 3.17,61. Just Nõu kergitas seejuures oma meeskonna teises vahetuses liidriks ning tegi konkurentidega sisse otsustava vahe.

Kui Nõult tema tulevase põhiala kohta arvamust küsisime, vastas noormees nii: "Kuna siledal 400 meetril on valgel inimesel raske läbi lüüa, tekkis idee 400 meetri tõkkejooksu proovida. Ei kujuta ette, mis sellest ideest saab. Praegu tuli 400 meetrit nii hästi välja, et tõkete proovimine lükkub siiski edasi - eeoleval suvel veel ei katseta."

Nõu ajad olid eile ja üleeile suurepärased ning üllatasid teda ennastki, kuid tegelikult oskasid tema lähedased ilmselt midagi taolist oodata, sest nädal varem püstitas ta omaealiste meistrivõistlustel 300 meetri distantsil samuti Eesti juunioride rekordi (34,14).

Sisehooaeg pole Nõu jaoks sugugi lõppenud, sest alanud nädalal osaleb ta Minskis rahvusvahelisel juunioride jõuproovil 300 meetri jooksus ja võib-olla ka 60 meetri sprindis.

Tony Nõu sooritus 400 meetri distantsil:


Intervjuu Tony Nõuga pärast 200 meetri jooksu: