"Alustan sel aastal hooaega hiljem - mais või juunis," kinnitab mullu samal võistlusel Eesti rekordi - 63.17 - visanud Laasma.

Kuigi sügisene ettevalmistusperiood kulges Laasmal üldjoontes hästi, tegi viskekäsi, mida neiul alles mullu opereeriti, vahetevahel valu. Selgus, et biitsepsi kõõluses oli minimaalne kahjustus. Probleemi lahendamiseks käis odaviskaja kuu aega tagasi doktor Madis Rahu juures kõõlust puhastamas.

"Visketrenniga hoian veel lähinädalatel veidi tagasi. Usun, et see vigastus enam tunda anda ei tohiks," on 23-aastane Toomas Merila hoolealune optimistlik.

Küll aga teeb Euroopa talvistel karikavõistlustel kaasa eelmise aasta Zürichi EM-i kuues mees Risto Mätas. Suuri eesmärke ta omale antud võistluseks ei sea, pigem saab sealt hea ülevaate oma hetkeseisust. 

„Huvitaval kombel on nii minu kui Magnuse (treeningkaaslane ja hoolealune Magnus Kirt - toim) puhul tulnud talvistel treeningutel välja selline tendents, et kuigi trenni oleme teinud natuke vähem kui mullu, on jõunäitajad läinud mõlemal paremaks. See annab märku, et varasematel aastatel on treeningmahud olnud liiga suured,“ sõnas Mätas.

Sel aastal valmistub Mätas hooajaks täiskohaga tööl käimise kõrvalt. „Olen ühes Šveitsi firmas ostujuht. Tööandja on äärmiselt vastutulelik, seega saan kõik trennid ja laagrid teha täpselt siis, kui ise õigeks arvan. Ütleksin, et pigem aitab tööl käimine isegi kaasa sporditegemisele, sest esiteks loob see kindla materiaalse põhja ja teiseks on see hea vaheldus spordile,“ lisab 30-aastane odamees, kes peab augustikuisele Pekingi MM-ile pääsemiseks viskama tänavu 82 meetrit.