Start 16,9 km pikkusele järveringile antakse kell 12 Äksi Jääaja Keskuse kõrvalt.

Naistest on favoriit Rio de Janeiro olümpiaks valmistuv Leila Luik. Kolmikõdedest Luikedest parimat maratoni isiklikku rekordit (2:37.11) omavale Leilale on Saadjärve jooks ühtlasi viimaseks kontrolljooksuks enne 14. augustil toimuvat Rio OMi maratoni. Leila Luigele pakuvad konkurentsi järvejooksude sarja liider Moonika Pilli ja eelmise aasta võitja Kaisa Kukk.

Meestest on peamine võidupretendent sarja liidrina jätkav Rauno Laumets.

Eelregistreerimise põhjal on osalema oodata üle 500 jooksja ja kepikõndija, kes kõik saavad finišis medali ja Saadjärve jooksu peasponsori Mayeri Eesti poolt Sport Wash pesugeeli. Lisaks on kõigile Saadjärve jooksul osalejatele väga head pakkumised järve äärsetelt turismimagnetitelt. Jooksjad pääsevad Jääaja Keskust külastama vaid 3 eurose pääsmega. Rinnanumbri alusel saavad jooksjad soodsamalt külastada ka Vudila mängumaad.

Lisaks juba toimunud 6,6 km pikkusele jooksule ümber Harku järve ja 10,8 km pikkusele jooksule ümber Pühajärve ning pühapäeval joostavale Saadjärve jooksule kuulub DFDS Järvejooksude sarja ka 27. augustil korraldatav traditsiooniline jooks ümber Ülemiste järve. 14 km ring pakub unikaalse võimaluse joosta ümber Tallinna joogivee reservuaari ja tutvuda veepuhastusjaamaga.
Kõigile järveringidele on oodatud ka kepikõndijad. Sarja peatoetaja DFDS Seaways poolt on sarja läbinutele atraktiivne reisipakkumine Rootsi.

Eelregistreerimine jooksule ümber Saadjärve lõpeb reedel, 29.juulil. Seoses jooksuga on pühapäeval, 31. juulil kiirusepiirangud ümber Saadjärve kulgevatel teedel.