42-aastane vanameister sai kettaheites 61.70-ga teise koha ning tunnistas pärast võistlust, et võib-olla oli see tema pika ja eduka karjääri viimane etteaste.

"Olen alati lähtunud põhimõttest, et kui ma kahel järjestikusel tiitlivõistlusel finaali ei saa, siis on aeg heitesussid varna riputada. Nüüd on see aega käes," sõnas Alekna.

"Võib-olla ühel võistlusel veel osalen, ent see on veel lahtine. Trenni ma pärast EM-i polegi sisuliselt enam teinud," lisas ta.

Viimastel aastatel on Aleknat vaevanud erinevad vigastused, nii ka tänavu. "Jah, päris nii pole ma saanud treenida, nagu olin plaaninud. Eesmärgid olid kõrgemad, aga enne EM-i tuli jälle vigastus," kirjeldab leedulane oma karjääri halvimale tiitlivõistluse tulemusele (21. koht - 59.35) eelnenut.

Kokkuvõttes võib kõigi aegade teine kettaheitja, kahekordne olümpiavõitja ning maailmameister Alekna oma karjääriga vist ikkagi rahule jääda... "Seda küll. 1994. aastal oma esimesele EM-ile minnes ei osanud ma unistadagi sellistest saavutustest."

Lõpetuseks kiitis lugematuid kordi Eestis võistelnud ja nii Aleksander Tammerti kui Gerd Kanteriga põnevaid duelle pidanud Alekna Maarjamaa publikut. "Siinsed võistlused on alati midagi rohkemat, kui tavalised kommertsüritused. Siin tehakse asja südamega."