Teatejooksu üks eestvedajatest Erik Pallase ütles, et juubelijooksule on osalema oodatud kõik põhikooliõpilased, kes soovivad liikuda ja anda oma panuse heategevusse. „Kümnes jooks on sellevõrra erilisem, et praeguseks on jõudnud juba kaks põlvkonda põhikooliõpilasi Teatejooksul käia. Kui me kümnendi eest selle üritusega alustasime ning Shnelli pargis lippas heategevuse nimel 500 Tallinna ja Kernu last, ei osanud me lootagi, et Teatejooksust võiks kiirelt kasvada traditsioon, mis jõuab korraga paarikümnesse Eesti paika ning tõmbab jooksma kuni 10 000 last. See on täiesti erakordne ning oleme väga tänulikud kõigile noortele ja nende õpetajatele, kes on võtnud Teatejooksu oma iga-aastaseks hingeasjaks ja tavaks,“ lausus Pallase.

Teatejooks on Eesti suurim laste- ja noortespordiüritus ning ühtlasi suurim üritus, kus lapsed ise annavad oma panuse heategevuse heaks. Jooksu idee on anda noortele võimalus tunda rõõmu liikumisest ja tervislikest eluviisidest, samal ajal saavad nad osalemisega anda oma moraalse panuse nende eakaaslaste ravi jaoks, kes on õnnetu juhuse või haiguse läbi liikumisvõime kaotanud. See on ühtlasi hea võimalus õpetada noortele heategevuse tähtsust ning kaasata neid juba varakult heade tegude tegemisse.

Teatejooks toimub samaaegselt Tallinnas, Elvas, Haapsalus, Jõgeval, Kuressaares, Kohtla-Järvel, Kärdlas, Narvas, Otepääl, Paides, Raplas, Põlvas, Pärnus, Rakveres, Sillamäel, Tartus, Toilas ja Valgas. Kõigis linnades peetakse Teatejooks viies vanusegrupis: 5., 6., 7., 8. ja 9. klassi noortele. Iga kool võib välja panna piiramatul arvul võistkondi, samuti võivad osaleda sõpruskondade või treeninggruppide võistkonnad. Meeskonnas on kaheksa liiget, iga jooksja läbib 200-meetri pikkuse distantsi. Täpsemad võistlusreeglid on üleval Teatejooksu kodulehel www.teatejooks.ee. Teatejooksul võitjaid välja ei selgitata, oluline on osavõtt!

Teatejooksust osavõtt on osalevatele lastele tasuta. Lapsed saavad endale tänutäheks ja mälestuseks jooksul osalemisest Teatejooksu särgid, mis seekord juubeliaastal on valget värvi. Teatejooksule saab registreeruda kuni 23. aprillini kodulehel www.teatejooks.ee.

Lapsed juhivad oma pealehakkamise ja jooksuga täiskasvanute tähelepanu annetamisvõimalustele. Teatejooksuga kogutud annetused jagunevad kolmeks: üks osa läheb 11-aastase Lääne-Virumaa tüdruku Merily, teine osa 7-aastase Narva poisi Romani ning kolmas osa teiste väikeste patsientide ravi toetuseks Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuses. Merily sattus kahe aasta eest liiklusõnnetusse ning võitleb õnnetuses saadud jalaluumurru tüsistustega tänaseni – lihased on atrofeerunud ja kõõlused lühemaks jäänud, nii et käia selle jalaga ei saa. Roman on aga sünnijärgse ajukahjustuse tõttu spastiline – see tähendab, et tema lihased on kanged ning lihastoonus on nii kõrge, et liikumine on üliraske. Mõlemad vajavad palju taastusravi, et oma liikumisvõimet parandada.

Liikumisvõime kaotanud laste ravi Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsioonikeskuses saab toetada, helistades aastaringselt avatud heategevusnumbril 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot).

Teatejooksu korraldab spordivõistluste korraldamise ja sportlaste esindamisega tegelev MTÜ Tallinnmeeting. Teatejooksu suurtoetaja on AS Kalev, toetajad Kultuurkapital, Tallinna linn, Tartu linn, Rademar ja Eesti Kergejõustikuliit.