Tegemist oli äärmiselt tähelepanuväärse jooksuga. Kuna Rasmus Mägi loobus osalemast, oli 26-aastase Jaak-Heinrichi võit juba enne starti üsna kindel. Üllatavalt sitkelt püsis venna rütmis Erik Jagor (24) ning lõpusirgel võis näha huvitavat vaatepilti: vanem vend keskendus jooksu võitmise asemel suuresti venna ergutamisele!

Jaak-Heinrich Jagor võitis meistrikulla ajaga 50,76, Erik Jagor sai ajaks 50,92. Noorema venna puhul on tegemist äärmiselt võimsa rekordiparandusega, ta oli tänavu niigi isikliku margi nihutanud 54,94-lt sekundilt 52,79-ni, nüüd suutis ta olla veel kaks sekundit nobedam. Meeletu areng! Pronksi sai 52,63-ga Aarne Nirk.

Paraku ei meeldinud Jagorite käitumine kohtunikele. Pikalt kaaluti, kas tulemused tühistada või mitte. Jaak-Heinrichile heideti ette mitte oma jooksule keskendumist ja endast mitte maksimumi andmist ning Erikule „keelatud abi“ vastuvõtmist. Ka staadionidiktor Timo Tarve nimetas meie olümpiakoondislase käitumist lõpusirgel sobimatuks lollitamiseks.

Võib-olla tõesti läks Jagorite käitumine vastuollu paberile pandud reeglitega, kuid säilima peaks inimlik lähenemine. Olgu reeglitega, kuidas on – Jagorid pakkusid publikule meeldejääva etenduse ja selliseid hetki pole tänavused kergejõustiku meistrivõistlused just üleru palju serveerinud.