Korraldajate sõnul on publikul põhjust kohale tulla, sest võistlustulle asub Eesti kergejõustikuparemik ja arvukalt välisriikide sportlasi. Et alanud aasta augustis toimuvad Berliinis maailmameistrivõistlused ja märtsis Torinos sisekergejõustiku Euroopa meistrivõistlused, siis on paljud sportlased võtnud juba Tartus sihikule normatiivide täitmise ja koondisepileti lunastamise.

BIGBANK Kuldliiga on nii Eesti kui lähinaabrite kergejõustiklaste seas saamas üha arvestatavamaks jõuprooviks. Selle tõestuseks on kolmapäeval Tartus võistlemas rekordiliselt tugevaid naaberriikide sportlasi ning kuulsusi kaugemaltki. Tartu linna läbi aegade arvukaima välismaiste atleetide osalusega talvine kergejõustikuvõistlus lubab oodata häid tulemusi pea igalt kavasolevalt alalt. Kindlasti saab näha nii haaravaid duelle kui rünnakuid uutele rekorditele.

BIGBANK Kuldliiga talvehooaja avaetapi nimekaim osaleja on tõkkesprindi olümpiahõbe Olena Krasovska Ukrainast, kellele pakuvad 60 meetri tõkkejooksus konkurentsi Eesti mitmekülgseim naiskergejõustiklane Ksenija Balta ja Torino EM-le pürgiv tartlanna Kadri Viigipuu. Eesti rekord sellel alal on 8,20 sekundiga Mirjam Liimaski nimel.

Meeste tõkkesprindis on peafavoriit Euroopa paremikku kuuluv Sergei Demidjuk Ukrainast. Tema tuules üritab head aega joosta mitmevõistleja Andres Raja. Eesti rekord kuulub 7,76 sekundiga Tarmo Jallai nimele.

Kuuekümne meetri jooksus on naiste seas eeldatav kiireim daam ukrainlanna Elisaveta Brõzgina, kellega püüavad sammu pidada juunioride MM-pronks seitsmevõistluses Grit Ðadeiko ja lätlanna Jekaterina Cekele. Meeste seas on esikohapretendendid Marek Niidu eakaaslane ja omaaegne konkurent Dmitro Ostrovski Ukrainast ja lätlased Vitalis Ðimans (6,80) ning Maris Grenins (6,82). Eesti sprinterite au kaitseb Teet Meerits (6,92).

Põnevusetenduseks tõotab kujuneda meeste kaugushüpe. Võib juhtuda, et Tartu publik näeb esmakordselt sisetingimustes kaheksameetrist õhulendu, sest nii Tõnis Sahk (isiklik rekord 7.99) kui Jaanus Uudmäe (7.87) on korralikult hooajaks valmistunud. Esikohavõitmiseks tuleb alistada 2002. aasta Euroopa meister Oleksei Lukasevitš (isiklik rekord 8.27) ja tugev lätlane Maris Grenins (7.80). Eesti siserekord 8 meetrit ja 5 sentimeetrit on Tõnu Lepiku nimel püsinud varsti juba 39 aastat! Sama tulemus on ka Berliini maailmameistrivõistluste B-normatiiv.

Naiste seas üritab head vormi realiseerida tartlanna Sirka-Liisa Kivine, kelle peakonkurent on lõunanaaber Aiga Grabuste (isiklik rekord 6.42). Anu Kaljuranna nimele kuuluv Eesti siserekord kaugushüppes on 6 meetrit ja 61 sentimeetrit.

Kõrgushüppes on publiku ootused seotud rekordnumbritega. Äsja Eesti üliõpilasmeistriks kroonitud tartlanna Anna Iljuðtðenko on paljulubavas vormis ja valmis purustama Viktoria Leksile kuuluvat Eesti rekordit – 1.91. Eesti esinumbrile pakuvad konkurentsi lätlanna Natalja Cakova (isiklik rekord 1.89), Grete Udras ja Kristel Lääts. Meeste seas läheb esikohaheitluseks Venemaa esindaja Roman Jevgenjevi (isiklik rekord 2.23) ja Karl Lumi (2.18) vahel.

Teivashüppes esitab Eesti meestele väljakutse venelanna Aleksandra Kirjaðova, kelle isiklik rekord on 4 meetrit ja 50 sentimeetrit. Eesti meeste esinumber peaks Tartus olema mitmevõistleja Andres Raja. Meeste selle ala peafavoriit on aga viie ja poole meetrist isiklikku marki omav Jevgeni Agejev Venemaalt.

BIGBANK Kuldliigal Eesti siserekordi püstitanud sportlane teenib võistluse nimisponsorilt 10 000 kroonise preemiasumma.

BIGBANK Kuldliiga avaetapp Tartu Ülikooli Spordihoones algab 21. jaanuaril kell 17 kolmikhüppe ja ERGO Noorteliiga aladega. Võistluste avamine toimub kell 18.

Pilet pealtvaatajaile maksab 50 krooni, pensionäridele ja kooliõpilastele 25 krooni. Alla 12-aastased lapsed saavad tribüünile tasuta.