Rio olümpiakoondislastest on Kadriorus stardis Ksenija Balta (Tallinna SS Kalev), kes osaleb 100m sprindis ja 4x100m teatejooksus, ning Grit Šadeiko (TÜ ASK), kes on üles antud 100m tõkkejooksus, kaugushüppes, odaviskes ja 4x100m teatejooksus.

100 meetri jooksu Eesti rekord kuulub just Baltale, kes läbis 2014. aastal Tartus staadionisirge 11,35-ga. Ka mullu Viljandis oli ta heas hoos, saades ajaks 11,36. Tasub lisada, et Kadriorus on Eestis ainsa staadionina kasutusel kiire mondo rajakate.

Amsterdami EM-koondislasi on stardinimekirjades 7. Kuulitõukesektoris kohtuvad Raigo Toompuu (TÜ ASK) ja Kristo Galeta (KJS Sakala). Meeste hooaja tippmarkide vahe on vaid 4 cm (vastavalt 19.82 ja 19.78). Janek Õiglane (Audentese SK) otsib Amsterdami EM-i 10-võistluse eel kindlust teivashüppes ja kaugushüppes. Meeste odaviskes on stardis Rio OM-normatiivi püüdev Risto Mätas (Audentese SK) ning meeste kettaheites sama sihiga Martin Kupper (Audentese SK). Oma üheksandateks täiskasvanute tiitlivõistlusteks ning neljandaks suviseks EM-iks valmistuv Maris Mägi (TÜ ASK) teeb karikavõistlustel kaasa 400m tõkkejooksus ja 4x100m teatejooksus. Naiste kuulitõukes on ringis karjääri teiseks suviseks EM-iks valmistuv 2013. aasta juunioride EM-i pronksmedalist Kätlin Piirimäe (Koigi KJK).

EM normatiivi täitnud sportlaste kõrval stardib ka mitmeid kergejõustiklasi, kes on EM normatiivi täitmisele väga lähedale jõudnud. Keiso Pedriks (Tallinna SS Kalev) püüab 110m tõkkejooksu distantsil näidata sarnast kiirust nagu tal õnnestus talvel 60m tõkkejooksus, kui kordas Eesti U23 vanuseklassi rekordit 7,93. Meeste kaugushüppes püüab EM-normatiivist (7.95) lahutavaid sentimeetreid kärpida Henrik Kutberg (Audentese SK), kel seni hooajast kirjas 7.72. 800m jooksus EM-ile pürgiv Raimond Valler (TÜ ASK) paneb seekord kiiruse proovile 400m jooksus. Naiste vasaraheites tuleb starti tänavu korduvalt Eesti U23 rekordit parandanud Anna Maria Orel (Tallinna SS Kalev), kel Amsterdami EM-normatiivist (68.00) puudu veel 1.56. Naiste kettaheites teeb kaasa Kätlin Tõllasson (TÜ ASK), kel normatiivist puudu 1.17. Naiste teivashüppesektoris näeme Eesti rekordinaist Reena Kolli (KJK Visa), EM-normatiiv on 4.40, Kolli nimele kuuluv Eesti rekord 4.31.

Samuti testivad Eesti karikavõistlustel oma vormi mitmed meie juunioride MM-koondislased, kellel on kuu aega oma vanuseklassi tiitlivõistlusteni. Kuulitõukesektoris võtavad meeste kuuliga mõõtu kaks kõva kodust konkurenti Jander Heil (KJS Sakala) ja Kert Piirimäe (Koigi KJK). Meeste teivashüppes jagavad sektorit samuti juunioride MM-iks valmistuvad Robin Nool (SK Elite Sport) ja Sander Moldau (KJK Vike). Mõlemad mehed jooksevad ka oma klubi 4x100m teatejooksuvõistkondades, Moldau on lisaks kirjas ka kaugushüppes. Sander Moldauga samadel aladel konkureerib juunioride MM-i 10-võistluseks valmistuv Hans-Christian Hausenberg (Tartu SS Kalev). Margit Kalk (Tartu SS Kalev) teeb kaasa 100m sprindis, teivashüppes ja 4x100m jooksus.

Lisaks nimetatutele on stardis mitmed alade paremikku kuuluvad kergejõustiklased. Kokku osaleb Eesti karikavõistlustel ligi 250 kergejõustiklast 28-st klubist.

Võistluste ajakava leiab siit.