Rahvusvahelisel kergejõustikuõhtul näeb Tartu publik rekordiüritusi ning mitmeid põnevaid heitlusi nii Eesti kui välismaa sportlaste esituses. Võistlusõhtu soojendusprogramm algab juba kell 13.00 poiste ja tüdrukute teivashüppega ning jätkub noorte kaugushüppega. Eesti noorsportlastega konkureerivad ka arvukad Läti võistlejad.

Kell 15.30 toimub Ülikooli kergejõustikuhallis legendaarsest treenerist ja armastatud õpetajast pajatava raamatu „Martin Kutman – kergejõustikus kogu elu“ esitlus. Kohal on raamatu autor Vahur Kalmre, mitmed Martin Kutmani õpilased, kolleegid ja sõbrad.

Seitsmendat korda toimuvate Martin Kutmani mälestusvõistluste avamine on Tartu Ülikooli Spordihoones kell 17.15, mille järel saab täishoo võistlusõhtu põhiprogramm.

Kümne aasta eest Euroopa sisemeistriks kroonitud Ksenja Balta on avaldanud soovi Tartu publiku ees võistelda nii oma põhialal kaugushüppes kui tulla starti ka 60 meetri jooksus. Lõpliku otsuse aladevaliku osas teeb Eesti parim naiskergejõustiklane vahetult enne jõuproovi algust. Kolm aastat tagasi hüppas Balta just Martin Kutmani mälestusvõistlustel Tartu Ülikooli Spordihoone kaugushüpperekordiks 6 meetrit ja 70 sentimeetrit ning täitis Rio de Janeiro olümpianormi. Selle tulemuse ületamine tagaks Ksenijale korraldajate poolt eriboonuse, mis kahekordistatakse 2009. aastal Torinos Euroopa meistritiitli toonud Eesti rekordi 6.87 ületamise korral. 60 meetri jooksus on Balta nimel olev Eesti rekord 7,29 sekundit. Ka selle ületamine saab premeeritud.

Täna avab Balta oma sisehooaja, kui osaleb kõrgetasemelisel võistlusel Berliinis. Naiste kaugushüpe on kavas kell 20.50.

Kahel korral Eesti aasta meessportlaseks valitud tartlane Rasmus Mägi teeb kodupubliku rõõmuks oma maailmameistrivõistluste hooaja avavõistluse oma kodulinnas. 400 meetri tõkkejooksus maailma paremikku kuuluv mees võtab seekord sihikule juba 21 aastat Urmet Uusoru nimele kuuluva 600 meetri jooksu Eesti siserekordi 1.17,58. Rekordipüstitajale on korraldajad välja pannud eripreemia.

Kõigile spordihuvilistele on sissepääs teisipäeval Tartu Ülikooli Spordihoones toimuvale rahvusvahelisele kergejõustikuõhtule tasuta.