Tõrvast pärit mehe hooaeg on kulgenud üle igasuguste ootuste hästi. Ta on visanud koguni neli korda üle 88 meetri (89.75, 88.73, 88.45, 88.28) ja võitnud maailma tippe.

Treener Heiko Väät oli tänase etteaste järel mõistagi väga rahul. „Põhiline on hoojooksu kontroll,” toonitas ta. „Täna olid kuuest viskest neli enamvähem head. 88 meetri vise polnudki kõige parem, aga seal lihtsalt hoojooks klappis kõige paremini. Seda, kas kunagi tuleb ka ideaalne vise, ei tea muidugi keegi.”

EM-i eel ei hakka Kirt mingitest kohtadest või numbritest rääkima, vaid keskendub üksnes oma sooritusele. „EMi kohtadest pole mõtet rääkida,” ütles Kirt, kellele enda sõnul pakkus rahuldust just stabiilne seeria (82.17; 88.28; 79.65; 79.93; 84.57; 0). „Ennustamine on tänamatu töö. Kõigepealt toimub kvalifikatsioon, suhtun sellesse suure austusega, siis vaatame edasi.”

EMi eel teeb Kirt veel ühe laagri Otepääl, kus saab rahus ja vaikuses harjutada.

Tihti saavad ajakirjanikud sarjata, et kipuvad sportlastele medaleid kaela riputama ja teevad sellega hoopis karuteene. Aga mida siis ajakirjanikud enne EM-i Magnus Kirdist kirjutama peaksid, uurivad lehemehed Väädilt. „Mida kirjutada? Kirjutagegi: Magnus keskendub tehnikale ja kohtunikud mõõdavad,” andis Väät poollõbusa-pooltõsise soovituse pealkirjaks.

Ärge siis ära ehmatage, kui esmaspäeval kõik Eesti suuremad lehed sama pealkirja kasutavad!

Jaga
Kommentaarid