Viimaste aastate rekordilised, ligi 600 osavõtjaga Eesti A- ja B-klassi talvised meistrivõistlused on kergejõustikunoortele katsevõistluseks 12. märtsil Lätis Kuldigas toimuva Balti noorte maavõistluse rahvuskoondise selgitamiseks. Samuti on oodata täiendusi tänavu esmakordselt toimuvate U18 Euroopa meistrivõistluste koondise kandidaatide ridadesse.

Balti maavõistluse koondisesse pääsevad maavõistlusel kavas olevate aladel Eesti meistrivõistluste kaks paremat.

Suvise noorte EM-i koondise kandidaatide hulgast asuvad nädalavahetusel starti neidudest Zarina Netšiporuk (Audentese SK) kaugus- ja kolmikhüppes, Marite Ennuste (Kuusalu SK) kaugus- ja kõrgushüppes ning kuulitõukes, Lishanna Ilves (KJK Vike) 60m, 60m tõkkejooksus ning kaugushüppes, Lisa Lannusalu (KJK Vike) kuulitõukes, Katre Sofia Palm (Saue KJK) kõrgushüppes, 60m ja 60m tõkkejooksus, Margit Kalk (Tartu SS Kalev) 60m, 60m tõkkejooksus ning teivashüppes. Noormeeste ridades Aleksandr Savitski (Tallinna SS Kalev) kuulitõukes, Mihkel Holzmann (KJK Vike) 300m jooksus, Jakob Ristimets (SK Altius) 60m ja 60m tõkkesprindis, Vitali Rubenkov (NPSK Narvic) kaugus- ja kolmikhüppes ning Erki Mitman ( Haapsalu KJK) kaugus- ja teivashüppes ning kuulitõukes.

Stardis on veel mitmeid perspektiivikaid kergejõustikunoori, kellelt võib oodata märgatavat arenguhüpet ning lisa noorte EM koondise kandidaatide ridadesse.

Lisaks säravate tulemuste ootusele A-klassi sportlaste hulgast jälgime huviga ka B-klassis võistlevate kergejõustiklaste edenemist. Suvel ootab ka B-klassi parimaid omaealiste Balti maavõistlus, mis seekord toimub kodusel Rakvere staadionil. 2017. aastal püüavad aga tänased B-vanuseklassi sportlased koondisekohta Euroopa noorte olümpiafestivalile Ungaris.

Tänu Audi Eestile saab B-vanuseklassi esikolmik lisaks Eesti meistrivõistluste medalitele ka täiendavad auhinnad. „Audi Eestil on hea meel jätkata ka sel hooajal B-vanuseklassi Eesti meistrivõistluste toetamisega. Loodame, et esikolmikule välja pandud auhinnad innustavad noori sportlasi spordiga veelgi enam tegelema ja püüdlema kõrgemaid eesmärke,“ ütles Audi Eesti tegevjuht Peeter Tiitson.

Võistluste ajakava leiab siit

Võistlejate stardinimekiri asub siin