Volikogul anti ülevaade Eesti kergejõustikule edukaks kujunenud 2008. aasta tegevustest ja tulemustest ning kinnitati möödunud aasta majandus- ja tegevusaruanne, revisjonikomisjoni aruanne ja audiitori järeldusotsus. Ühtlasi tutvustati eesmärke algavaks hooajaks ja kinnitati tänavuseks eelarveks 21 miljonit krooni.

"Priisata küll millegagi pole, ent käesoleva aasta vahendid võimaldavad meil siiski oma põhieesmärke edukalt teostada," kommenteeris alaliidu president Erich Teigamägi mullusega võrreldes ligi kolmandiku võrra väiksemat eelarvet. "Keskendume jätkuvalt oma põhitegevustele, muu hulgas sportlastele treeninguks ja tulemusteks vajalike tingimuste tagamisele," lisas ta.

Spordiklubi Elite eestvedaja ja olümpiavõitja Erki Noole sõnul tuleb raskematel aegadel ka spordiklubidel endil rohkem pingutada. "Lisaks alaliidu toetustele peavad klubid ise olema nüüd veelgi aktiivsemad ja loovamad lisavahendite leidmisel, et Eesti kergejõustiklasi säästuaja kiuste
maksimaalselt toetada," selgitas Nool.

Eesti Kergejõustikuliidu volikogu kinnitas Eesti Kergejõustikuliidu juhatuse kuni järgmiste korraliste juhatuse valimisteni ehk siis 2013. aasta esimese korralise volikoguni 10-liikmelisena koosseisus Erich Teigamägi (president), Jaak Vettik, Mehis Viru, Raivo Kornet, Meelis Jukk, Gert Lee, Harry Lemberg, Mati Lilliallik, Urmo Raiend ja  Rein Sokk. Eesti Kergejõustikuliitu kuulub 70 klubi, kellest osales kevadvolikogu koosolekul 48.

Eesti kergejõustiklasi toetavad Elion, Nike, ERGO Kindlustus, Tallinna Sadam, Stora Enso, Kultuuriministeerium ja Eesti Olümpiakomitee. Kergejõustikuliidu meediapartneriteks on Eesti Päevaleht, uudisteportaal Delfi, Eesti Rahvusringhääling ja Kuku raadio.