Mis motiveerib sind spordis pingutama?
Mind motiveerib soov saada paremaks. Tahan näha, milleks ma võimeline olen ja kui kaugele minna suudan. Pingutamine ei ole minu jaoks ühekordne tegevus: et olla sportlane, peab kogu aeg pingutama. Pingutus on ka trenni tõttu vara ärkamine või paar kuud kodust eemal treeninglaagris olemine. Endale seatud eesmärgid on need, millele rasketel hetkedel mõtlen.

Kuidas sa jooksu toetamiseks vaimu treenid?
Jooksmine on ala, kus tuleb tihti üksi pikki maid läbida. Mulle meeldib joostes kuulata ja tajuda, mis minu ümber toimub. Muusikat kuulan väga harva, kui üldse. Jooksmine on aeg iseendale. Saan pea argipäevamuredest selgeks mõelda ja eesmärkidele keskenduda. Võistlustel püüan alati positiivseks jääda ja keskendun enda sooritusele. Isegi kui ei lähe nii nagu soovisin, ei lase ma pead norgu ja mõtlen, mida järgmine kord paremini või teisiti teha.

Milliseid nippe kasutad enda mugavustsoonist välja toomiseks?
Käin aastas korra-kaks treeninglaagris. Kõige rohkem olen käinud Portugalis, aga ka Hispaanias, Itaalias ja Ameerikas. Kodust eemalolek ja teistsugune treeningkeskkond on minu jaoks piisav mugavustsoonist väljatulek. Eestis treenides avastan samuti jooksmiseks uusi kohti. Võistlustel on tavapärasest teise taktika valimine mugavustsoonist välja tulemine.

Mis aitab sul väsimus- või laiskushetkedel trenni minna?
Olen oma elukaaslasele öelnud, et kui ma ei viitsi, taha või jaksa trenni minna, siis palun sunni mind ja tuleta mulle meelde, et pärast on palju parem tunne. Ta toetab mind vaimselt palju. Kõvasti aitab ka see, kui elukaaslane minuga koos jooksma või jalgratta-rulluiskudega sõitma tuleb. Tean, et kui trenn on tehtud, on süda rahul ja hing õnnelik ning see sunnib ka rasketel hetkedel trenni minema.

Kuidas jätkata olukordades, kui nii vaim kui ka keha tahavad alla anda, loe edasi ajakirjast Sport.