"Võtsin jooksu treeninguna. Ega sellisel ebatasasel ja künklikul pinnasel ei olnudki võimalik väga kiiresti joosta," ütles Kits Jooksuportaalile.

Pühapäeval stardib ta Elva mäejooksul ja novembris Tartu Novembrijooksul. "Praegu on enesetunne päris hea ja iga korraga järjest paremaks läinud," sõnas Kits, kes sai pärast kannakõõluse paranemist tõsisemalt hakata harjutama augustis ja kavatseb lõppevast hooajast võtta viimast.


Uue hooaja kohta ei julgenud ta veel midagi prognoosida. "Eks vaatame, kuidas tervis vastu peab," lisas Kits. Tema järel sai minut hiljem lõpetanud Anti Puustus teise koha. Kolmandana ületas lõpujoone parim Võrumaa jooksja Karel Hussar ajaga 44.15.


Kiireimaks naiseks osutus ajaga 51.50 Jana Treier, kes üldjärjestuses sai 39. koha. Teise naisena jõudis finišisse Johanna Ardel 52.19-ga ja kolmandana Kristel Sibul 53.21-ga. Kokku lõpetas jooksu 153 meest ja 113 naist. 4 km distantsil osales veel poolsada jooksjat.


Tartumaalt pärit 31-aastane Anti Puustus võitis sarja kümnest jooksust neli: ümber Vaskna järve jooksu, ümber Tamula järve jooksu, Rõuge viie järve jooksu ning Lasva jõe- ja järvejooksu. Lisaks lõpetas ta neli jooksu teisena. Puustuse järel jõudsid meestest koondarvestuses esikolmikusse Mart Andresson ja Aimar Hussar.


Naistest olid kolm paremat Johanna Ardel, Ränkel ja Silva Suvi. Kokku sai Võrumaa spordiliidu poolt viiendat korda korraldatud jooksusarjas pikkadel distantsidel tulemuse kirja 489 meest ja 361 naist (aasta tagasi vastavalt 371 ja 254).