"95-protsendilise tõenäosusega jätan hooaja vahele," kinnitab 25-aastane Kask, kes paistab olukorraga juba leppinud olevat.

Harry Seinbergi hoolealune pole pärast 2015. aasta sisehooaega korralikult treenida ega hüpata saanudki. Viimase võistlussoorituse tegi ta sama aasta juunis Tartus, kui hüppas läbi valu 7.29.

"2015. aasta kevadel tekkis vaagnapiirkonda valu (toona diagnoositi vaagnaluu väsimusmurd - toim.), mis ei lase siiani maksimaalselt pingutada. Joosta saan umbes 70-protsendilise pingutusega, eriti hulluks läheb valu hüppamisel," selgitab Kask.
Joosta saan umbes 70-protsendilise pingutusega, eriti hulluks läheb valu hüppamisel.
Rain Kask

Tallinnas analüütikuna töötavat Kaske pole suutnud aidata ka välismaa arstid.

"Jaanuaris käisin Soomes oma ala spetsialisti visiidil. Seal anti mulle eriharjutused, mis pidavat vereringet valulikus piirkonnas parandama. Seni pole siiski muutusi toimunud."

Paari nädala pärast läheb Kask soojale maale laagrisse ning kui ka sealt naastes pole olukord paranenud, ootab Soomes ees lõikus, millest taastumine võtab aega pool aastat. Spordist loobumisele Kask aga ei mõtle.

"Seis on hapu, aga püssi põõsasse ma ei viska," ütleb tänu oma varasemale ametile (audiitor) kergejõustikuliidu revisjonikomisjoni valitud kaugushüppaja.

Kask on Tõnu Lepiku, Erki Noole ja Aivo Mõttuse kõrval neljas eestlane, kes kaheksa meetrit hüpanud. Tõsi, 2013. aastal Rakveres maagilist piiri ületades puhus lubatust tugevam taganttuul (ka Mõttus hüppas 8 meetrit lubatust tugevama tuulega). Kase ametlik rekord on 7.87.