Võistluse kulg:

6. VOOR - Israel parandas veelkorra tulemust - viimasel katsel 63.30 ja koht neljas. Casanas lennutas ketta 64.54 peale ja möödus omakorda Aleknast. Kas leedulasel on veel püssirohtu, et vastata? Alekna parandab küll, aga täpselt 64 meetrit hispaanlase vastu ei aita. Kanter teeb viimases voorus 65.06. Võit seega Kanterile, kes triumfeeris Teemantliigas ka Doha etapil. Ühtlasi kerkis ta sarja liidriks, Alekna ja Hartingi ees. Tänase võistluse teine hispaanlane Casanas (64.54), kolmas Alekna (64.00) ning neljas Israel (63.30).

5. VOOR - Alekna tegi kõva paranduse ja leedulane kerkis teiseks. Heite pikkuseks 63.76 ja viie sentimeetriga Casanase ette. Israel tõrjuti neljandaks, Kanter endiselt kindel liider. Võistlusesse on tekkinud pikem paus, arvatavasti seoses mõne autasustamisega. Kanter saab kirja 63.91, ka selle tulemusega oleks ta liider. Jääb veel viimane heitevoor.

4. VOOR - Jätkavad kaheksa paremat ja tagurpidi heitejärjekorras. Israel parandab - 63.23, mis aga kahjuks kohta ei paranda. Hispaanlane Casanas jääb ette 8 sentimeetriga. Alekna suudab vaid 62.43, eelmisel nädalal Teemantliiga etapil USAs Eugenes suurepärase võistluse teinud leedulane ikka viies. Casanas parandab - 63.71 kindlustab hispaanlase teist positsiooni. Kanter ei saanud kolmandat heidet järjest tulemust kirja.

3. VOOR - Israel 62.14. Kõik heidavad kuidagi tagasihoidlikult, selles valguses tundub Kanteri avavooru 65.14 väga hea. Kui seitse meest on heitnud, siis kolmanda vooru parim ongi seni 62.14. Ameeriklane Young ei saanud kolme vooruga üldse tulemust kirja. Kanterile teist vooru järjest null. Alekna jääb ikka 62.38 peale, mis kirjas teisest voorust.

2. VOOR - Israel tulemust ei paranda, saades kirja 62.83. Ka Arrhenius ja Cadee ei lisa. Hispaanlane Yennifer Frank Casanas, kes avavoorus sai nulli tõuseb 63.31-ga teiseks. Kövago lisab sentimeetreid, aga Israelist ei möödu - 62.81. Kanteri heide mõõtmisele ei läinud, aga olümpiavõitja endiselt juhib. Aleknal märk maas, aga hetkel alles viies - 62.38.

1. VOOR - Rootslane Niklas Arrhenius, kelle isiklik rekord on tänavusest aastat 65.80 avab võistluse heitega 62.03. Kolmandana heitnud Märt Israel tõuseb täpselt 63 meetriga liidriks. Erik Cadee suutis 61.70. Casanas, Wierig ja Young tulemust kirja ei saanud. Zoltan Kövago ei suutnud ka Israelist mööduda - ungarlase tulemus 61.91. Gerd Kanter heidab hoopis teisest klassist tulemuse kui seni konkurendid, liidriks enam kui kahe meetriga 65.14. Millega vastab viimane heitja Virgilijus Alekna? Leedulase katse mõõtmisele ei läinud, seega eestlastel kaksikjuhtimine!

Maailma hooaja tippmarki hoiab enda käes Robert Harting 68.99-ga, mõni päev tagasi 25. aastapäeva tähistanud maailmarekord on Jürgen Schulti nimel 74.08-ga.

Israel on heitejärjekorras kolmas ja Kanter eelviimane, kaheksas.

------------------------------------

Eelinfo:

Eestlaste konkurentideks on leedulane Virgilijus Alekna, hollandlane Erik Cadee, ungarlane Zoltan Kövago, sakslane Martin Wierig, rootslane Niklas Arrhenius, hispaanlane Yennifer Frank Casanas ja viimasel hetkel lisandunud ameeriklane Jason Young.

Kahe etapi järel juhivad sarja võrdselt 4 punktiga Kanter, Alekna ja eelmisel nädalal Eugenes võidutsenud maailmameister Robert Harting. Kuna Harting Oslos kaasa ei tee, siis on olümpiavõitjatel hea võimalus sakslasest lahti rebida. Punkte teenivad etapi kolm paremat vastavalt 4, 2 ja 1.

Israel võistleb sel hooajal Teemantliiga etapil esmakordselt.

Kettaheitevõistlus algab Eesti aja järgi kell 18.30, Delfi vahendab võistluse kulgu operatiivselt.