Staaride kontsentratsioon Brüsselis 40. Ivo van Damme’ memoriaalil on meeletu. Stardinimekirjades on üle 40 Rio medalivõitja ja 16 kullavõitjat. Seda meeldivam, et sinna vahele mahuvad ka Eesti kergejõustiklased.

Naiste odaviskes on Liina Laasma konkurentidest kohal küll „vaid“ Rio pronksinaine, maailmarekordiomanik Barbora Špotakova, kuid ülejäänud seltskond pole samuti papist tehtud. Üldvõidu tahab kindlasti Lätimaale viia Rios vaid 10. kohaga piirdunud Madara Palameika.

Meeste kettaheites on meie meestel võib-olla pisut lihtsam seetõttu, et kohal pole ühtegi sakslast. See-eest aga poolakad – Teemantliiga arvestuse liider Piotr Malachowski ja teine Robert Urbanek. Ringi sammub ka Belgiat esindav Philip Milanov.

VSB kergejõustikuspets Margus Uba loodab viimaselt võistluselt järgmist: „Sooviks, et selles medalivõitjate pillerkaares oleks kõik meie kergejõustiklased kolme katse järel nelja parema hulgas, et saada finaalkatsetele. Ja samuti on huvitav vaadata, kes meie kettameestest hooaja viimasel suurel võistlusel peale jääb.“

Teemantliiga hooaja viimast võistlust Brüsselist näitab kell 21.00 algavas otseülekandes Viasat Sport Baltic, kommenteerivad Timo Tarve ja Margus Uba.