Mõlema korvpallimeeskonna esindajad on lubanud rajale tuua enamuse oma mängijatest. Kalev vs. Rock „jooksumatši” kiireimale korvpallurile paneb Nike välja eriauhinna.

VIII SEB Tallinna Sügisjooks toimub pühapäeval, 9. septembril esmakordselt Tallina kesklinnas. Võistluskeskus asub Vabaduse väljakul, stardipaik on Draamateatri juures Pärnu maanteel, finish Harju tänaval. Kavas on 10 km jooks ja kepikõnd ning poolmaraton (21,1 km). Poolmaratonis peetakse ühtlasi Eesti meistrivõistlused.

Kavas on ka Haribo lastejooksud, mis toimuvad alates kl 10 Tammsaare pargis. Lastejooksudele registreerimine toimub kohapeal ja on kõigile lastele tasuta.

Poolmaratonis läheb võitu püüdma Eesti parim maratoonar Pavel Loskutov, kes üritab revansheerida mullust kaotust tugevale sillamäelasele Vjatsheslav Koshelevile. Peafavoriitide plaane püüavad nurjata just Sügisjooksuks vormi lihvinud Taivo Püi ja Margus Pirksaar ning üllatusvõimelised jooksumehed naaberriikidest. Naistest asub eelmise aasta võitu kaitsma Sigrid Valdre Tartu Ülikooli Spordiklubist. Kuna poolmaratonis jagatakse ka Eesti meistrivõistluste medaleid, siis on konkurents tugev kõigis vanuseklassides. 10 km distantsile on tänaseks registreerunud ligi 7000 jooksjat ja pea 1000 kepikõndijat. Kümnekilomeetrise jooksu võitu jahivad Eesti esindajad Aleksei Saveljev, Kaupo Tiislär ja Sander Vaher, lätlased Anatolijs Gorbunovs, Andrejs Boikovs, Andrejs Sergejevs ja Dmitijs Vergailis. Naistest kaitseb oma mullust võitu lätlanna Daniela Fecera, kellele sekundeerib leedulanna Rasa Drazdauskaite ja arvukalt teisi väledaid jookupiigasid.

Sügisjooksuga alustab uueks hooajaks põhja ladumist juunioride maailmameister välejalg Marek Niit. Stardis on endine korvpallisangar Rauno Pehka. Arvukatest poliitikutest on favoriidikoormat kandmas tuntud jooksumees Meelis Atonen. Kepikõndijatega koos asub Tallinna tänavaid mõõtma rahandusminister Ivari Padar. Mitmed vahvad jooksusõbrad on tulemas rajale oma firma sümboolikas või leidlikes kostüümides. Vahvamatele kostümeeritud jooksjatele on välja pandud eriauhinnad. Raja ääres on jooksjaid ergutamas mitmed pillimehed ja muusikud. Kilomeeter enne finishit asuvas Nike Power-punktis annavad lõpuspurdiks hoogu Tartu Rocki tantsutüdrukud.

Baltimaade suurimal rahvaspordiürituse, SEB Tallinna Sügisjooksu, osalejaid tuleb tervitama kultuuriminister Laine Jänes ning jooksupeo kuulutab avatuks Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen. Stardipaugu suurjooksule lasevad sõudmiskorüfee Jüri Jaanson ning kettaheite maailmameister Gerd Kanter.

Ümbruskonna elanikel ja inimestel, kes jooksutrassi ümbruses liiguvad, paluvad korraldajad varuda aega ja kannatust. Järgige reguleerijate märguandeid ja soovitusi. Kõige pingelisem aeg on ajavahemikus kl. 10 – 14. Kui vähegi võimalik palun vältida sel perioodil auto või muu sõidukiga jooksutrassile sattumist. Liikluse reguleerijad ja Põhja Prefektuuri politseinikud lasevad sõidukeid läbi vastavalt jooksjate raja läbimise intensiivsusele. Tipphetkel võivad tekkida lühiajalised ummikud ja seisakud.