Seda siiski vaid põhjusel, et Gerd Kanter ning treener Indrek Tustit viibivad hetkel Eugene'is, eeloleval ööl leiab aset Teemantliiga etapp.

„Hommikul on heitmine ja õhtul tõstmine. Homme samamoodi ja siis on puhkus. Ja nii läbi terve suve, oleneb siin võistlustest ka,“ kirjeldab Israel lühidalt oma lähiplaane. Treenerivahetusega paistab mees rahul olevat.

Hommikusele treeningule Kadriorus pühendab 2011. aasta MM-i neljas nii mõnegi tunni. „Ühtekokku teen kuskil 30 heidet. Oma kaks pool tundi läheb ära. Tõkked ja võimlemisharjutused soojenduseks. Pluss venitused, üpriski pikk trenn.“

Rahulikul olemisel ketastele järgi sammudes sõnab Israel, et parim vorm on vaja saavutada suviseks MM-iks, kuid kõigepealt tuleb selleks norm täis heita.

„59-60 meetri alla kuskil. Praegu proovin rohkem sellist lõtvust ja tunnetust leida, et eks ta siin vaikselt paremaks läheb,“ hindab kettakaart tänavusel hooajal parimal võistlusel 61.95 heitnud Karksi-Nuiast pärit vägilane.

Teiste Eesti kettaheitjate seisu hindab Israel heaks. „Füüsiliselt on ta kõva, tal tegelikult ei ole seis üldse nii hull,“ kirjeldab ta vigastuse käes vaevleva treeningkaaslase Gerd Kanteri seisu ning lisab, et iga vigastus muudab sportlase veidi ettevaatlikuks.

Tänavu märtsis võimasa tippmargi heitnud Martin Kupperi seisust Israel eriti ei tea, kuid usub, et mees on heas hoos. „Tundub, et ta 63 peal hetkel saab hästi pihta ja 65 heidab ka ära ma usun.“

Israeli saab lähiajal MM-i normi püüdmas näha 3. juunil toimuval heitjate seeriavõistluse teisel etapil ning 9. juunil Gustav Sule mälestusvõistlustel.