Tiitlivõistluste peakorraldaja Erik Pallase sõnul saab Kadriorus võistlemas näha Euroopa kergejõustikujuunioride koorekihti. „Vanust on sportlastel küll alla 20-aasta, ent tase on kõrge – ligi pooltel aladel ületavad sportlaste isiklikud rekordid Eesti täiskasvanute rekordeid või on umbes samal tasemel. Tulevased Christophe Lemaitre’id ja Carolina Klüftid võistlevad just siin. Samuti ootab pöidlahoidjaid rohkearvuline Eesti koondis. Tasub igal juhul tulla uuenenud Kadrioru Staadionile nautima tippkergejõustikku – see on ainukordne võimalus kogeda tõelise suurvõistluse atmosfääri siinsamas Tallinnas,“ rääkis Pallase.

Ülekaalukalt suurima tiimiga – 85 sportlasega – on Tallinnas kohal Saksamaa. Järgnevad Prantsusmaa 65 sportlasega, Suurbritannia 57 sportlasega, Hispaania 55 sportlasega, Itaalia 53 sportlasega ja Venemaa 50 sportlasega. Eestit esindab 27-liikmeline koondis. Kokku võistleb Kadriorus Euroopa juunioride meistrivõistlustel 954 sportlast 47 riigist.

Nende seas on mitmed maailmarekordiomanikud ja maailmameistrid nii juunioride kui varasemalt noorteklassist. Rootslannat Angelica Bengtssoni peetakse teivashüppe imelapseks – noorte klassis viis ta maailmarekordit üha edasi, juunioride klassis on seda jätkanud, ning 18-aastasena on Bengtssoni seni parim tulemus 4.47, hallis 4.63. Lätlane Zigismunds Sirmais purustas aprillis olümpiavõitja Andreas Thorkildseni kunagise juunioride maailmarekordi, visates oda 84.47. Oma põlvkonna üheks andekaimaks sportlaseks peetav Suurbritannia sprinter Jodie Williams suudab vaid 17-aastasena pakkuda tõsist konkurentsi ka täiskasvanutele – tänavusel Pariisi sise-EM-il jäi ta 60m jooksus medalist vaid ühe sajandiku kaugusele. Valitseva juunioride maailmameistrina 100m jooksus on Williams Tallinnas kindel favoriit nii 100m kui 200m distantsil, kus tema isiklikud rekordid on vastavalt 11.24 ja 22.79.

Põhjust on tulla kaasa elama ka Eesti koondisele. Eesti on väljas 27 sportlasega, kes kõik soovivad kodupublikut hea esitusega rõõmustada. Koondise esinumbriteks on odaviskaja Liina Laasma ja 400m tõkkejooksja Rasmus Mägi, kelle hetketase ja vorm lubavad eeldada kaasarääkimist medaliheitluses. Samuti on head väljavaated kümnevõistlejal Karl-Robert Saluril, kaugushüppajatel Kaia Soosaarel ja Meelis Siimsonil, kettaheitjal Kätlin Tõllassonil, vasaraheitjal Ellina Anissimoval, kõrgushüppajal Eleriin Haasal, 100m jooksjal ja kaugushüppajal Rasmus Rooksil ning kettaheitjal Ragnar Kraavil.

Võistluste raames tuleb välisriikidest Eestisse 678 võistlusametnikku.