"Päev oli hästi palav, selline ilm sobis mulle. See võistlusmelu, mis seal valitses, oli erakordne, sest ega tol ajal rahvusvahelistel võistlustel väga võistelda ei saanud. Võiduhüpe oli väga hea. Hoojooksu lõpp oli kiire, keha oli ilusasti tasakaalus ja teine samm pikk, seega hüpe õnnestus ideaalselt. Väga hea tunne oli,“ meenustas Uudmäe võidukat päeva.

"See oli omapärane võistlus, kus kõik kartsid kedagi. Mina kartsin Saneyevit ja Oliveirat. Saneyev kartis mind. Selles mõttes oli see väga põnev võistlus," tunnistas Uudmäe.

Kuidas siis 25. juulil ilmunud uudis olümpiavõitjale mõjub?
„Uudis medali tagasinõudmisest tundub natuke naljakas. Austaalia võistleja on selle asjaga 35 aastat elanud, selle peale kogu aeg mõelnud ja nüüd siis selline imelik protest. Tollel ajal oli see rumal reegel, praegu on see juba hulk aega tagasi ära kaotatud, et mitte ta ei varastanud seda hüpet, vaid lihtsalt kohtunik luges tema hüppel, et ta riivas ühel hüppel maad. See on selline kolmikhüppe omapära,“ rääkis Uudmäe Ringvaate saatele.

„Ta hakkas alles nüüd seda vaatama, et ta võib-olla ei riivanudki maad. Ega me seda teada ei saagi, see on kohtuniku otsustada ja kui inimene seda otstab, siis see otsus võib olla veidi subjektiivne. Ma võin üritada mõista tema (Campelli) praegust tegutsemist, kui ta on nii kindel, et hüpe oli korrektne ja see võit nii-öelda varastati temalt ära. Aga asi on selles, et kui tal toona oleks see 17.50 ära loetud, siis oleks võinud meie veel kaugemale hüpata. Kolmikhüpe on selline ala, kus üks mees hüppab tulemuse ette ja teised hüppavad selle üle," selgitas Uudmäe.

„Olümpiavõitu tähistasime alati ilusate veinidega. Siiani olid minu lemmikud Lõuna-Aafrika veinid, aga mõnikord võtsin ka mõne Austraalia veini hulka. Aga nüüd, veidi asja üle järele mõeldes, otsustasin Austraalia veinidest loobuda,“ sõnas olümpiavõitja.