Mukunga läbis avaetapi ajaga 31.11,8, kirjutab Jooksuportaal. Mullu kolme päeva jooksu kokkuvõttes teise koha saavutanud Argo Jõesoo sai täna samuti teise koha ajaga 31.56,0. Temast neli sekundit hiljem jõudis kolmandana finišisse parim veteran Andrus Lein. Parima saarlasena sai täna neljanda koha Ando Õitspuu ajaga 32.12,9.

Naistest näitas suurepärast minekut Kaisa Kukk, kes võitis jooksu nii kõva ajaga kui 35.44,8. "Ma ei mõelnud väga aega joosta, aga treener arvas, et esimesel päeval võiksin kiiremini joosta ja teised päevad võtta rahulikumalt. Isiklik rekord tuli mulle üllatusena," rääkis Kukk Jooksuportaalile. Tema eesmärk oli esimesel päeval võistkondlikus arvestuses saada teiste naiskondadega vahe sisse. "Keha on mitmepäevase järjestikuse võistlusega suvel harjunud. Kui teine päev tulebki kehvem, siis kolmas päev on juba parem," arvas Kukk. Homme kavatseb ta joosta treeningjalatsitega.

Teine koht kuulus naistest Mari Boikovile isikliku rekordiga 37.07-ga. Kolmas oli Eesti klubiga ProRunner liitunud lätlanna Jolanta Liepina ajaga 38.13.

Kokku lõpetas avaetapi 580 jooksjat, mis on uus osavõturekord. Mullu lõpetas esimese etapi 510 jooksjat. Homme joostakse Sõrves Iide külas algusega kell 12 teine etapp pikkusega 16,195 kilomeetrit.

Saaremaa kolme päeva jooksu avaetapi tulemused.