„Olen väga rahul! Nüüd on vaid kuus sentimeetrit jäänud veel,” viitas peagi 23. sünnipäeva tähistav Haas Pekingi MM-normile 1.94. „Täna (eile – toim) oli mul esmakordselt sel hooajal võistlusnärv sees. Hüppasin alles neljandat korda tänavu täishoo pealt ja nüüd esimest korda tulid viimased sammud ka normaalselt välja. Oleksin õnnelik olnud täna isegi 1.82 ületamisega,” lisas Reijo Jokela hoolealune.

Haas naases Kreetal toimunud võistkondlikult EM-ilt koju alles teisipäeval, kaks päeva enne Turu võistlust. "Kreetal oli seis veel väga lootusetu (Haas ületas seal vaid 1.80 - toim), aga võib-olla asi selles ongi, et ma olen lõunamaal käimisest veel nii kuum," naeris Haas. "Tegelikult mõjus hästi väike puhkus, sest pärast Kreeta võistlust ma ühtegi trenni pole teinud."

Jalavigastus Haasi suvel enam vaevanud pole. „Ptüi, ptüi, ptüi, aga praegu pole nurisemiseks põhjust. Kui hüppan tehniliselt õigesti, ei ole ka jalg valus,” sõnas ta.

Kevadisel ettevalmistusperioodil Haas varasemate aastatega võrreldes suuri muudatusi ei teinud. Ka välislaagrites jäi taas käimata, mis näitab, et ta pole varem väljaöeldust - kõrgust saab hüpata kõrgel tasemel ka soojamaalaagriteta - taganenud.

"Kuna Reijo sõidab selleks nädalavahetuseks Põhja-Soome, otsustasin mina minna mõneks päevaks Pärnusse. Pole ju vahet, kas treenin ilma treenerita Helsingis või Koidula staadionil." nentis Haas, keda ootab kuurortlinnas juba ees poeg Kristofer.

MM-normi alistamisele ta üleliia palju ei mõtle, enne tuleb oma hüpe üles leida. Järgmise võistluse teeb Haas juuli alguses Madridis.

"Kõige olulisem on praegu hoojooks klappima saada. Latiületamistehnika pärast ma väga ei muretse," sõnas Haas.