29-aastane Balta on võistelnud tänavu kolmel Teemantliiga etapil. Kui juunikuus Oslos (6.61; 5. koht) ja Stockholmis (6.43; 7.) jäi tulemus pigem tagasihoidlikuks, siis möödunud laupäeval Pariisis teenis Andrei Nazarovi hoolealune kõrges konkurentsis 6.79-ga kolmanda koha.

Naiste kaugushüppes osaleb tänasel võistlusel sisuliselt kogu maailma paremik, kümnest võistlejast üheksa jõudis Rio olümpial lõppvõistlusele. Idaeurooplastest on lisaks Baltale üles antud ka ainsa Venemaa kergejõustiklasena Rios starti pääsenud Darja Klišina ning laupäeval Pärnu Rannastaadionil 6.33-ga triumfeerinud ukrainlanna Marina Behh.

Kaugushüpe

Õhtu üks oodatumaid alasid on legendaarsel Letzigrundi staadionil kahtlemata 400 meetri tõkkejooks, kus pakkudele asub kohalik täht Kariem Hussein. Konkurentsi pakuvad 27-aastasele šveitslasele vastne olümpiavõitja, ameeriklane Kerron Clement ning Rios teiseks tulnud keenialane Boniface Mucheru Tumuti.

Meie Rasmus Mägi on Zürichi Teemantliigale oodatud ilmselt karjääri lõpuni, sest just tema oli kaks aastat tagasi seal peetud Euroopa meistrivõistlustel Husseini suurim konkurent. Mäletatavasti võitis EM-kulla toona Hussein ning Mägi oli hõbedal. Zürichi võistluse näol on tegu Mägi kolmanda jooksuga ühe nädala sees - Lausanne'is teenis tartlane ajaloolise võidu (48,59), Pariisis, kus võisteldi erinevalt Lausanne'ist Teemantliiga punktide nimel, sai ta kõrge viienda koha (48,66).

400 meetri tõkkejooks
Viasat Sport Balticu ülekanne algab Zürichist kell 21.00, mil naiste kaugushüppe on juba lõppenud.