"Esmapilgul paistab kõik sama nagu varem," sõnab Kanter, kes peatus Marugames ka enne kuldmedali toonud 2007. aasta Osaka MM-i ja 2008. aasta Pekingi OM-i.

Eesti sportlastest valmistuvad Marugames MM-iks veel Rasmus Mägi ja Grit Šadeiko, kes saavad tänu Kanteriga samas kohas viibimisele kasutada ka füsioterapeaut Indrek Tustiti teenuseid.

Uurisime äsja Jaapanisse jõudnud Kanterilt Skype'i vahendusel nii tema enda kui ka teiste kettaheitjate hetkevormi kohta.

Gerd, Eesti meistrivõistlustel piirdusid 63-meetrise tulemusega, samas päev hiljem heitsid Poolas väikese reisiväsimuse pealt üle 65 meetri. See näitab, et ilmselt päris maksimum 65 meetrit sinu jaoks MM-il olla ei tohiks?

Eestikatel ega Poolas võisteldes polnud mul õiget teravust veel sees, vormi tipp peaks saabuma ikkagi MM-il. Varu on küll, aga kõik oleneb nüüd tehnilistest nüanssidest.

Kuidas võtsid vastu uudise, et valitsev maailmameister Robert Harting ikkagi ei võistle MM-il?

Ega me tegelikult keegi ju ei teadnud, mis seisus ta täpselt on või oli. Kahtlemata olnuks nii tõsisest vigastusest (Harting rebestas eelmisel sügisel põlve ristsidemeid - toim) kiiresti võistluskarussellile naasmine keeruline. Samas ilmselt ta vaatas pikalt, et kettaheitemaailmas on tipp üsna tühi ja MM-il võib kulla saada ka kõigest 66-67 meetriga. Augusti alguses heitis aga (Piotr) Malachowski hooaja tippmargiks 68.29 ja andis Hartingule signaali, et MM-ile ei tasu torkima tulla. Hartingu tasemel tegija mõtlekski ainult kullale, muud medalid teda ei rahulda.

Ütlesid eilses intervjuus ETV-le, et kõige paremas vormis paistavad enne MM-i olevat Malachowski, Robert Urbanek ja Philip Milanov, kuid Christoph Hartingut ei maininud. Kas tema medaliheitlusesse sekkumist sa veel tänavu ei usu?

Ta on teinud kõik oma paremad heited väga heades tingimustes (Christoph Hartingu hooaja tippmark ja rekord on 67.93), kuid tavaoludes saab ta heal juhul 65 meetrit kätte. Medali võitmiseks tuleks aga kindlasti üle 65 meetri heita, seepärast ma teda ka suureks medalipretendendiks ei pea.

Sinu kõrval teise eestlasena MM-il heiteringi minevat Martin Kupperit tabas pärast juuni lõpus toimunud võistkondlikku EM-i viirus, mis lõi ta mitmeks nädalaks täielikult auti. Millisesse vormi võib ta sinu hinnangul MM-iks veel kerkida?

Eestikatel oli näha, et ta on natuke juba kosunud (Kupper teenis hõbemedali 62.13-ga). Ma loodan, et sellele tulemusele annab paari nädalaga veel üks-kaks meetrit juurde lisada ja miks mitte kaheksa parema hulka end murda. Aga see viirus oli ikka karm - Martin on niigi kettaheitja kohta üsna kuiv ja kõhna, ometi kaotas ta haiguse ajal 10 kilo.