15. ja 16. märtsil Splitis toimuval jõuvõtul on Kanteri eesmärgiks võtta karikavõistlustelt viies kuldmedal ning püüda võistluste rekordit.

Kettaheitja Gerd Kanteri sõnul näitas olümpiahooaja avavõistlus (64.64) Soomes, et ettevalmistused on vilja kandnud ning vorm paremgi kui eelmisel aastal samal ajal. “Olin vahetult pärast Vaasa võistlust haiguste küüsis, kuid paaril viimasel nädalal olen saanud Tenerifel soojemas kliimas palju heitetreeninguid teha. Kui oma senise talvise tipptulemuse (66.05) eeloleval nädalavahetusel üle heidan, võin võistlusega igati rahule jääda,” kommenteeris karikavõistluste rekordit püüdev Kanter.

Kergejõustikuliidu peatreeneri Aivo Normaku hinnangul on Eesti koondis hetke taset arvestades peaaegu maksimaalselt tugev. Lisaks Kanterile kuuluvad Eesti meeskonda 2007. aasta universiaadi kettaheite pronks Märt Israel, kes sel korral kaitseb lisaks kettaheitele koondise au ka vasaraheites. Kuulitõukes esindab Eestit 2006. aasta Göteborgi Euroopa meistrivõistluste koondislane Raigo Toompuu. Odaviskes on koondisse arvatud 2007. aasta Eesti hooaja edetabeli juht Mihkel Kukk.

Gerd Kanter on talvistel heitealade karikavõistlustel võitnud neljal korral: 2003. aastal Gioia Tauros (64.17), 2004. aastal Maltal (63.21), 2005. aastal Mersinis (66.05) ning 2007. aastal Jaltas (65.43). 2006. aastal Tel Avivis peetud võistlustel pidi ta poolaka Piotr Maùachowski (65.01) ja hispaanlase Mario Pestano (63.40) järel leppima pronksmedaliga (62.55).

Esmakordselt on heidete talvistel Euroopa karikavõistlustel esindatud ka Eesti naiskond, kuhu kuuluvad sel aastal Pekingi olümpiamängude B-normi täitnud Eesti odaviske rekordiomanik Moonika Aava ning vasaraheite Eesti rekordinaine Maris Rõngelep. Samuti on koondisesse arvatud Eesti kuulitõuke esinumber Anu Teesaar ning Eesti heitekoondise raudvara Eha Rünne, kes on paljukordne riigi meister nii kuulitõukes kui kettaheites.

Tänavustel talvistel karikavõistlustel osaleb 266 sportlast rekordiliselt 35 riigist. Lisainfot võistluse kohta saab veebilehelt www.split2008.com.

Eesti sportlasi abistavad Splitis delegatsiooni juht ja treener Ants Kiisa, massöör Indrek Tustit ning treener Vesteinn Hafsteinsson.

Gerd Kanter sõidab Splitti Kopenhaageni kaudu homme varahommikul kell 6.40 (lend OV141) ning jõuab tagasi Eestisse esmaspäeval, 17. märtsil kell 23.10 saabuva lennuga (lend OV146). Ülejäänud koondise stardib Tallinna lennujaamast homme kell 8.15 (Tallinn-Praha lend OK877) ning tagasi jõutakse Praha kaudu esmaspäeval, 17. märtsil kell 23.40 (lend OK876).

Eesti koondise peatoetaja Spliti heitealade talvistel karikavõistlustel on Saku Õlletehas.

Eesti kergejõustiku suurtoetajad on Saku Õlletehas, Elion, Nike, ERGO Kindlustus, Q Vara, Kultuuriministeerium ja Eesti Olümpiakomitee. Kergejõustikuliidu meediapartneriteks on Eesti Päevaleht, uudisteportaal Delfi, Eesti Rahvusringhääling ja Kuku raadio.