Kergejõustikuliidu saavutusspordi juhi Marko Aleksejevi sõnul on esmakordselt eile kolmepäevasesse ettevalmistuslaagrisse kogunenud U23 koondise kandidaatide seas juba tunda meeskonnatunnet. „Meie edasised tegevused on suunatud tiimitunde hoidmisele ning iga sportlase individuaalsele ettevalmistusele kaasaaitamisele, et juulikuus pakkuda publikule Kadrioru Staadionil üheskoos maksimaalset emotsiooni,“ lausus Aleksejev.

Võistluste normi on praeguseks täitnud kümme sportlast: kümnevõistlejad Karl-Robert Saluri, Janek Õiglane, Taavi Tšernjavski, keskmaajooksja Andi Noot, kettaheitja John-Caspar Jaanus, seitsmevõistleja Grete Šadeiko, pikamaajooksja Heleene Tambet, kaugushüppaja Kaia Soosaar, kuulitõukaja Kätlin Piirimäe ja kettaheitja Kätlin Tõllasson.

Noorsooklassi (U23) koondise projekti kuuluvad ja normi püüavad veel: Rait Veesalu, Sten Ütsmüts, Keiso Pedriks, Dimitri Aristov, Kristjan Rosenberg, Jaak Joonas Uudmäe, Mihkel Kase, Karl Koha, Sven Lillimägi, Ats Kiisa, Heigo Kangro, Rauno Liitmäe, Markus Leemet, Birgit Pihelgas, Merli Ilves, Getter-Marie Lemberg, Janeli Toomel, Lisette Liivrand, Maarja Helm, Ksenia Safonova, Mari-Liis Tulev, Gerli Israel ja Mari-Liis Murula. Aega normi täitmiseks on 29. juunini.

2015. aasta Euroopa kergejõustiku üks tippsündmusi toob 9.-12. juulil Tallinnasse Kadrioru Staadionile ligi 1000 kuni 23-aastast kergejõustiklast üle Euroopa. Eesti koondis tuleb orienteeruvalt 30-liikmeline, koondise esinumbriteks hetkeseisuga on kuulitõukaja Kätlin Piirimäe ja mitmevõistleja Janek Õiglane.

Eestlased on seni üheksa korda toimunud Euroopa U23 meistrivõistlustelt võitnud seitse medalit. Euroopa meistriks tulid 2011. aastal Grit Šadeiko seitsmevõistluses ja 2005. aastal Mirjam Liimask 100 m tõkkejooksus. Hõbemedaleid on võidetud kolm: kümnevõistleja Indrek Turi ja sprinter Argo Golberg 2003. aastal ning kuulitõukaja Taavi Peetre 2005. aastal. Pronksmedali sai 2013. aastal kaela 400m tõkkejooksja Rasmus Mägi ning 2001. aastal odaviskaja Moonika Aava. Noorsooklassi EM oli esimeseks rahvusvaheliseks tiitlivõistluseks ka Gerd Kanterile, kui ta 2001. aastal saavutas 5. koha.

Intervjuu Eesti Kergejõustikuliidu saavutsspordi juhi Marko Aleksejeviga: