Tänasel pressikonverentsil rääkisid võistlusel osalevad sportlased oma plaanidest. Viimsi vallavanem Siim Kallas andis teada, et pikad odakaared toovad ka preemia. 87 meetri viskaja saab 3000 eurot. Kas vorm on hea ja vastav tšekk tuleks enne võistlusi kindlasti staadionile kaasa võtta? „Euroopa meister (lätlane Rolandas Strobinders – M. R.) tuleb viskama ja Tanel (Laanmäe) on viskamas. Ma ise kunagi tulemustest enne võistlust ei räägi, mine tea, mis olud või mis päev on. Ma ei lähe kunagi võistlusele mõeldes mingitele meetritele. Arvan, et see on vale ja rikub võistluse ära,” rääkis Magnus Kirt, kes avas hooaja Doha Teemantliiga etapil 83.97ga. Vaata võistluste stardinimekirja SIIT.

Vasaraheitja Anna Maria Orel avas hooaja esmaspäeval Audentese staadionil, heites 67.76. Viimsis loodab ta ületada enda nimele kuuluvat Eesti rekordit 68.71. Kui sportlased on tavapäraselt enda oodatavatest tulemustest rääkides tagasihoidlikud, siis palusime ennustada Orelil odaviskaja Liina Laasma algava hooaja tippmarki ja vastupidi. Täpsemale ennustajale lubas Delfi osta jäätise. Sportlased tulid mänguga kaasa.

„Ma loodaks näha uut Eesti rekordit. Ja paneksin sellise ilusa numbri nagu 65 meetrit,” pakkus Orel, kes ise kiitis kõvasti Viimsi heiteringi.

„Oh sa mait! Küll see on raske ülesanne. Ma ei ole varem ennustamisega tegelenud, aga... Kindlasti üle 70. Pakuks 73!” ennustas Laasma Orelile suurt arenguhüpet.

„Kui ära heidan, ostan Liinale ise jäätise,” muheles Orel.

Vaata videointervjuudest, mida Kirt, Orel ja Laasma veel rääkisid!

Ühtlasi avalikustas võistlussarja eestvedaja Ants Kiisa, et heitjate seeriavõistlus saab oma raamatu. Deivil Tserbi poolt kirjutatav „50 spordikuninganna rääkimata lugu” ilmub sügisel.