Kanter kerkis selle tulemusega Euroopa tänavuses edetabelis jagama kuuendat kohta.

"Tegin esimese katse (66.02) tegelikult kindla peale. Eriti hea meel on, et selline korralik tulemus, mida olin lootnud tegelikult juba pikemat aega, tuli just Eesti meistrivõistlustel. Nüüd ootavad ees kergemad treeningud, mis aitavad kehal loodetavasti värskust juurde saada. EM-il on kindel plaan hooaja tippmark heita," sõnas Kanter pärast võistlust.

Hõbeda sai täna 62.33 heitnud Märt Israel. Viimasena pääses poodiumile Martin Kupper 59.92-ga. Aleksander Tammert, kes oli samuti üles antud, täna heiteringi ei tulnud.

Meeste 400 meetri jooksu võitis oodatult Marek Niit - aeg üsna korralik 46,39. Naiste sama ala kiireim oli Maris Mägi 54,07-ga.

Grit Šadeiko võitis naiste 100 meetri tõkkejooksu uue Eesti meistrivõistluste rekordiga 13,44.

Meeste kuulitõukes tuli Eesti meistriks oodatult Kristo Galeta, kes jäi oma rekordist ja hooaja tippmargist siiski enam kui meetri kaugusele - võidutulemus 18.00.

Priit Aus võitis üllatuslikult 3000 meetri takistusjooksu, edestades tänu heale lõpule ka meie selle ala viimaste aastate parimat meest Kaur Kivistikku. Uus Eesti meister jooksis välja ka uue isikliku rekordi 8.50,51. Varasem tippmark paranes seejuures enam kui seitsme sekundiga. Kivistiku teise koha aeg oli 8.59,04.

Ksenija Balta täna jalavigastuse tõttu starti ei tulnud ning suure tõenäosusega jääb Eesti kõigi aegade kiireimal naisel ka Zürichi EM vahele.

Vaata intervjuud Kanteriga:

Kõigi osalevate sportlastega saab tutvuda siin.