Eesti Kergejõustikuliidu saavutusspordijuht Marko Aleksejev tegi üritusel teatavaks peamiseks Euroopa mitmevõistluse karikavõistluste superliiga koondise katsevõistluseks oleva Eesti-Soome-Rootsi maavõistlusele sõitjate nimed: "Järgmisel nädalavahetusel, 8.-9. juunil Rootsis toimuvale maavõistlusele sõidavad Eestit esindama Kaarel Jõeväli, Karl Robert Saluri, Martin Sisas, Ramo Kask, Hendrik Lepik, Tarmo Riitmuru, Terje Kaunissaar, Karol Rahuoja ning Kairit Olenko. Loodan, et võit tuleb koju!"

Aleksejev lisas, et Superliiga kandidaatide osas suuri erinevusi ei ole – naistest täieneb kandidaatide nimekiri Mari Klaubi ja 2011. a U23 Euroopa meistri Grit Šadeiko ning meeste puhul 2009. a Euroopa sisemeistri Mikk Pahapilliga. Eesti koondis Superliigal kinnitatakse 20. juunil.

Eesti Kergejõustikuliidu auliige ning statistik Erlend Teemägi valgustas tänaseid Eesti mitmevõistlejaid kümnevõistluse 100-aastasest ajaloost. Esimene kümnevõistlus toimus Eestis uue kalendri järgi 1. juunil 1913. aastal ehk sada aastat tagasi. Toonase võistluse võitis rootslane Lars Hornborg ja parima eestlasena saavutas 5. koha Gustav Kiilim, kes kogus siis kehtinud punktitabeli järgi 4438 punkti, mida võib pidada ka Eesti esimeseks kümnevõistluse rekordiks.

Tänase ürituse toimumisaja valik oli nii mõneski mõttes märgilise tähendusega, kuna samal päeval toimus Kadrioru staadionil ka järjekorras juba 56. Uno Palu auhinnavõistlus. 1956. aasta Melbourne’i olümpia neljas mees kümnevõistluses ning 1958. a Euroopa meistrivõistluste hõbemedalimees – Uno Palu - oli ka ise üritusel kohal, et tänaseid mitmevõistlejaid sütitava kõnega innustada ning edu soovida.