Eesti Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi hindas lõppenud hooaja igati heaks: „Silmapaistavaimaks sportlaseks oli tänavusel hooajal taas Gerd Kanter, aga heameelt valmistas mitme noore sportlase läbimurre täiskasvanute klassi. Samuti on põhjust rõõmustada vigastusega kimpus olnud kergejõustiklaste – teiste seas Mikk Pahapilli, Ksenija Balta ja Liina Laasma – tagasituleku üle.“

Aasta kergejõustiklased valiti hääletamise teel EKJL liikmesklubide, spordiajakirjanike, kergejõustikutreenerite ja EKJL juhatuse poolt.

Aasta Kergejõustiklaseks 2013 nimetati Moskva MMi pronksmedalimees ja IAAFi Teemantliiga üldvõitja kettaheitja Gerd Kanter ning kõrgushüppaja Anna Iljuštšenko, kes saavutas Göteborgi sise-EMil neljanda koha ja võitis universiaadil pronksi.

Noorsooklassi Aasta Kergejõustiklase 2013 tiitli pälvisid kaks korda Eesti rekordit uuendanud ja noorsoo EM-il pronksi võitnud 400m tõkkejooksja Rasmus Mägi ja odaviske Eesti rekordi numbreid nihutanud Liina Laasma.

Juunioride klassis triumfeerisid aasta kergejõustiklaste valimisel kuulitõukaja Kätlin Piirimäe ning mitmevõistleja Janek Õiglane. Nende hooaja parim tulemus pärineb juunioride EMilt Rietist, kus saavutati vastavalt 3. ja 4. koht.

A-klassis tunnistati sel hooajal aasta kergejõustiklasteks Balti maavõistlustel edukalt esinenud mitmevõistleja Martin Paakspuu ning juunioride EMil Rietis 6., noorte MMil Donetskis teivashüppes 10. koha pälvinud ja uue Eesti rekordi – 4.24 – hüpanud Reena Koll.

Aasta Treener 2013 nimetuse pälvisid parimateks valitud sportlaste treenerid. Nii pälvisid pidulikul õhtul auhinna Kanteri ja Iljuštšenko juhendajad Indrek Tustit ja Gaspar Epro, Rasmus Mägi vanematest treenerid Anne ja Taivo Mägi ning legendaarne odavisketreener Toomas Merila, kes juhendab Liina Laasmat. Aasta Treener 2013 on ka juunioride klassi parimaid juhendavad Sven Andresoo ja Külli Tambre ning A-Klassi Aasta Kergejõustiklasi treenivad Heini Allikvee ning Hanno Koll.

Parimaks kergejõustikuklubiks kuulutati erinevate vanuseklasside Eesti meistrivõistluste tulemuste põhjal koondarvestuses Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi.

Aasta kergejõustikuveteraniks nimetas Eesti Kergejõustikuveteranide Assotsiatsioon Lea Vahteri, kes võitis veteranide MMil kaks kuldmedalit ning Lembit Talpsepp, kes tõi veteranide MMilt koju täiskomplekti medaleid – kulla, hõbeda ja pronksi, ning veteranide EMilt kaks pronksmedalit.

Aasta kergejõustikukohtunikuks valis kohtunike kogu Tiit Pärna, aasta noorkohtuniku tiitliga pärjati Eduard Ülevain.

Eesti kergejõustiklasi toetavad Nike, Tallinna Sadam, Kultuuriministeerium ja Eesti Olümpiakomitee.

Eesti Kergejõustikuliidu ametlik joogipartner on Saku.

Kergejõustikuliidu meediapartneriteks on Eesti Päevaleht, uudisteportaal Delfi, Eesti Rahvusringhääling ja raadio KUKU.