Eesti Kergejõustikuliidu presidendi Erich Teigamägi sõnul läheb 2011. aasta hooaeg ajalukku kokkuvõttes vägagi edukana.

„Eesti võitis tänavu medaleid pea kõigilt olulistelt võistlustelt. Daegu MM-ilt tõi Gerd Kanter hõbemedali, U23 ja U20 vanuseklasside EM-ilt on meil kuldmedalid tänu Grit Šadeikole ja Liina Laasmale. Lisaks Märt Israeli ja Anna Iljuštšenko medalid Universiaadilt, arvukalt uusi Eesti rekordeid ning ohtralt sportlaste isiklikke rekordeid ja eneseületusi. Mida enamat võikski ühest hooajast soovida!“ rõõmustas Teigamägi. „Lõppenud hooaeg tõestas, et meie tipud on heas vormis ning tugev järelkasv on olemas ja samuti tegusid tegemas.“

Aasta parimad sportlased valiti hääletamise teel EKJL liikmesklubide, spordiajakirjanike, kergejõustikutreenerite ja EKJL juhatuse poolt. „Hääletustulemused olid seekord täiesti üksmeelsed kõigis kategooriates ning aasta parimateks nimetatud sportlased võitsid ülekaalukalt,“ märkis Teigamägi.

Aasta parimateks nimetatud Gerd Kanteri hooaja kõrghetk oli MM-il hõbemedali võit ning Anna Iljuštšenkol uue Eesti rekordi 1.96m püstitamine, MM-il finaalipääs ja kokkuvõttes 12. koht ning Universiaadi pronksmedal.

Eesti parimateks U23 klassi kergejõustiklasteks nimetati noorsoo Euroopa meister seitsmevõistluses Grit Šadeiko ning U23 EM-il 9. koha saanud kolmikhüppaja Igor Sjunin.

U20 juunioride klassis triumfeerisid parimate valimisel kodusel Kadrioru staadionil peetud juunioride EM-il odaviskes kulla välja võidelnud Liina Laasma ning 400m tõkkejooksus tubli 4. koha teeninud Rasmus Mägi.

U18 noorte klassis tunnistati sel hooajal Eesti parimateks mitmevõistleja Taavi Tšernjavski, kes oma vanuseklassi MM-il võitis 6. koha, ja teivashüppaja Reena Koll, kes suutis sel hooajal uuendada eri vanuseklasside Eesti rekordeid 26 korda ning haarata U18 maailma edetabelis 5. koha.

Aasta võistkonna tiitli napsas kümnevõistluse meeskond koosseisus Andres Raja, Tarmo Riitmuru, Mikk-Mihkel Arro ja Kaarel Jõeväli, kelle saavutuseks oli 2. koht Euroopa karikavõistluste superliigas.

Aasta parimate treenerite nimetuse pälvisid parimateks valitud sportlaste treenerid.

Aasta treenerid on Kanteri ja Iljuštšenko juhendajad Vesteinn Hafsteinsson ja Martin Kutman. Šadeiko ja Mägi treenerid Anne Mägi ja Taivo Mägi on nii U23 naiste kui U20 meeste aasta treenerid, U23 meeste aasta treener on Toomas Klaup ning U20 naiste aasta treener Jaan Tamm. U18 klassi aasta treenerid on Tšernjavski juhendaja Arne Idavain ning Kolli juhendajad Piret Koll ja Hendrik Lindepuu.

Aasta klubiks kuulutati tulemuste põhjal koondarvestuses Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi.

Aasta meesveteraniks nimetas Eesti Kergejõustikuveteranide Assotsiatsioon Ants Palmari, kes tõi tänavu veteranide tiitlivõistlustelt kaks medalit, ning aasta naisveteraniks Helvi Eriksoni, kes kogus koguni üheksa tiitlivõistluste medalit.

Aasta kergejõustikukohtunikuks valis kohtunike kogu Ergo Kilki, aasta noorkohtuniku tiitliga pärjati Hanna-Liisa Lavonen.

Lisaks anti pidulikult välja kergejõustikusõbra lemmiku tiitlid, mis selgusid fännide seas läbi viidud Facebooki-hääletuse tulemusel. Fännide lemmikuteks osutusid meestest Gerd Kanter ja naistest nii täiskasvanute kui ka U23 arvestuses Grit Šadeiko.