Euroopa Kergejõustikuliidu täitevkomitee otsustas anda Eestile Euroopa karikavõistluste mitmevõistluse superliiga korraldamisõiguse. Eesti Kergejõustikuliit esitas taotluse võistluse korraldamiseks tänavu aprillis.

Eesti Kergejõustikuliidu presidendi Erich Teigamägi sõnul on see suurepärane võimalus nii Eesti spordihuvilistele kui ka sportlastele: „Kergejõustikusõbrad saavad vahetult kaasa elada Euroopa mitmevõistluse paremikule ning meie mitmevõistlejad võistelda innustava kodupubliku ees.“

Euroopa karikavõistluste mitmevõistluse superliiga toimub 29.-30. juunil 2013.aastal, kus lisaks Eestile osalevad Valgevene, Prantsusmaa, Suurbritannia ja Põhja-Iirimaa, Itaalia, Poola, Venemaa ja Ukraina võistkonnad.

Viimati korraldati mitmevõistluse superliiga Eestis 2010. aastal, kui võistlused toimusid Tallinnas Kadrioru staadionil. Meestest oli siis parim kuu aega hiljem Barcelonas Euroopa meistriks kroonitud prantslane Romain Barras 8313 punktiga, kes noppis võidu Mikk Pahapilli ja Andres Raja ees. Kokkuvõttes saavutas Eesti meeskond siis kindla esikoha, naiskond oli viies. Alates 2013. aastast võistlevad meeskond ja naiskond ühises arvestuses.