Lisaks määratud kaheaastasele võistluskeelule tühistas Eesti Kergejõustikliit Žanna Vladimirova tulemuse võistluselt, kus ta positiivse dopinguproovi andis ning kohustas Žanna Vladimirova tagastama võistluste võiduga talle üleantud medal ja auhind, teatas alaliit.

“Tegemist on väga kahetsusväärse juhtumiga ning ma loodan siiralt, et kõik Eesti sportlased suhtuvad dopinguainete vältimisse edaspidi veelgi tõsisemalt.” ütles EKJL-i peasekretär Sirje Lippe juhtunut kommenteerides.

Eesti Kergejõustikuliit andis sportlasele võimaluse taotleda B-proovi avamist.

Oma seletuskirjas juhtunule kinnitas Valdimirova, et loobub B-proovi avamise võimalusest ning selgitas juhtunut järgnevalt: ”Viibisin juuni lõpus treeninglaagris Sankt-Peterburgis, kus ostsin apteegist taastumisvahendit Natural Sterol Complex. Toote etiketil ei olnud kirjas aineid, mis minu dopinguproovist leiti. Kindlasti ei ole ma teadlikult dopinguaineid kasutanud. Tunnistan, et oli suur viga kasutada ebausaldusväärse tootja müüdavat taastumisvahendit ja kinnitan, et minu treener ei olnud uue preparaadi kasutamisest teadlik. Tunnistan oma süüd ja vastutan juhtunu pärast ainuisikuliselt. Soovin vabandada oma treeneri, klubi, kaasvõistlejate ja Eesti Kergejõustikuliidu eest, et selline intsident aset leidis. Kahetsen juhtunud väga.”

Žanna Vladimirova võitis algselt Eesti meistritiitli naiste 100m jooksus ning seoses tema tulemuse tühistamisega on Eesti 2009. aasta meistrivõistluste 100m jooksu esikolmik järgmine: esikoht ja meistritiitel Anita Maksimova (TÜ ASK), 2. koht Anastassia Semjonova (KJK Visa) ja 3. koht Helin Meier (Nõmme KJK).