Orel tegi taaskord väga stabiilse seeria, heites kõigil kuuel katsel üle 68 meetri. Eesti rekord 69.68 sündis neljandas voorus. Eestlannad said kaksikvõidu, teise koha võttis oma hooaja margi 66.75ga Kati Ojaloo.

"Olen superõnnelik!" hõiskas Orel, kes parandas enda nimel olnud rahvusrekordit 97 sentimeetri võrra. "Mul on olnud tõuse ja mõõnu. Pärast USA-s harjutamist tagasi tulles oli üks suur mõõn. Mind segas veidi selja pisiprobleem ning Eestis polnud ka treenereid kõrval. Aga mõtlesin välja, mis valesti on. Füüsis ja vaim on tugevamad kui kunagi varem."

Orel ründas kevadel korduvalt EM-normi (69.00), näidates head stabiilsust. Ta heitis Tallinnas 67.76, Viimsis 68.02 ja Saksamaal Halles 67.54. "Tegelikult tundsin siin juba eile soojendust tehes, et rekord võib tulla," rääkis Orel. "Kolm esimest võistlust sättisin ikka tehnikat, nüüd tundsin end ringis mugavalt. Mulle meeldib see ring - piisavalt kiire, piisavalt aeglane."

Euroopa hooaja edetabelis tõusis ta 13. kohale. "Arvan, et see 70 tuleb järgmise paari võistluse jooksul ära. Ideaalis peaks treeneriga mõned tehnilised asjad veel paika saama ja siis peaks tulema," sõnas Orel, kelle abiliseks on Suurbritannia heitja Nick Miller. "Olen rõõmus, et norm on kaelast ära saadud. Maailmas võisteldes olen näinud, et mitmel tüdrukul on küll hooaja mark minust parem, kuid nad ei ole väga stabiilsed. Kui oma rekordit veel veidi parandada ja jätkata stabiilselt, võin teha väga hea hooaja."