Tiidrek Nurme (TÜ/ASK) on treener Harry Lembergi sõnul võtnud esmaseks sihiks võita Eesti meistritiitel. „Kui ilm on hea ja konkurents samuti tugev, siis võiks eeldada ka kiiret aega, aga esmane siht on ikkagi meistritiitel. Tiidreku vorm peaks poolmaratoni jaoks olema hea, seda näitas ka hiljuti joostud 10 km tulemus Euroopa karikavõistlustel,“ sõnas Lemberg.

Eelmisel aastal meistriks tulnud Roman Fosti (Sparta SS) on samuti kohal, et tiitlit kaitsta. Fosti juhendaja Toomas Tarmi sõnul tahab Fosti esikoha endale võita. „Roman läheb rajale eesmärgiga joosta hea aeg ja meistriks tulla. Vorm hetkel nii hea pole, kui märtsis peetud poolmaratoni MMil Valencias, kuid usun, et 1:05 kanti võiks aeg tulla. Kindlasti tuleb neil Tiidrekuga põnev duell,“ kommenteeris Tarm.

Fosti poolmaratoni rekord 1:03.45 on joostud sel kevadel Valencias. Nurme tippmark on 1:03.13 ja on joostud aastal 2013. Eesti poolmaratoni rekord 1:03.00 pärineb aastast 2001 ja kuulub Pavel Loskutovile.

Lisaks on stardis eelmisel aastal hõbedale tulnud Raido Mitt (IND) ja pronksimees Raivo Alla (Sparta SS). Kõrgete kohtade nimel loodavad kindlasti sõna sekka öelda ka Dmitri Aristov (Treeningpartner), Priit Lehismets (Treeningpartner) jt. Mehi on starti oodata 30.

Naistest on valitsev Eesti meister poolmaratonis Lily Luik (TÜ/ASK), ent teda seekord stardis pole. Küll tuleb Narvas rajale tema õde Leila Luik (TÜ/ASK), kellele pakuvad konkurentsi eelmisel aastal hõbedale tulnud Kaisa Kukk (Treeningpartner) ning pronksise autasu teeninud Marion Tibar (IND) jt. Naisi on stardinimekirjas 20.

Eesti meistrivõistlused toimuvad Ida-Virumaa aasta suurima spordisündmuse Narva Energiajooksu raames. Narva Energiajooksu ajakava jm info on nähtav SIIN.

Eesti meistrid saavad kaela EV100 erikujundusega medalid, sest EV100 Eesti meistrivõistlused on pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale ja kuuluvad 2018. aasta EV100 spordiprogrammi.