„Kehvema tulemusega, kui võit rahule ei jää,“ ütles Kivistik. 22-aastane Eesti parim takistusjooksja on alustanud ettevalmistusega uueks hooajaks ning Tartu Sügisjooks on tema sõnul osa ettevalmistusest.

„Tartu on minu kodulinn ning miks mitte sõprade-tuttavate ees võistlust nautida. Sügisel osalen rahvajooksudel väga tihti, peaaegu igal nädalavahetus leidub mõni võistlus, kus osaleda. Kevadel, kus põhirõhk on staadionihooajaks ettevalmistusel, ei jää aega rahvajooksudel osaleda,“ sõnas Kivistik.

Kivistik, kes on poolmaratoni läbinud isegi nii kiire ajaga kui 1.05,36, otsustas Tartus võistelda just 10-kilomeetrisel Sügisjooksul, sest see ei nõua nii pikka taastumisaega: „Kui valiksin pikema distantsi, kannataks natukene minu edasised treeningud, peaksin neid edasi lükkama. 10km ei ole nii pikkuselt kui ka ajaliselt eriti pikk distants ja hästi treenitud võhmamehed taasutavd sellest ruttu“.

Kaur Kivistik ja teised ligi tuhat jooksjat asuvad Tartu Sügisjooksu 10km starti laupäeval kell 13.30. Start antakse Raekoja platsi otsast, Vabaduse puiesteelt. Enne seda toimub ka 2. Tartu Linnamaratoni 42km ja 21km võistlus.