“Euroopa Kergejõustikuliit saatis meile uue kirja, kus teatas Eesti meeskonna langemisest teise liigasse ning vabandas oma arvutusveast tulenenud eksimuse pärast,” selgitas Eesti Kergejõustikuliidu peasekretär Urmo Raiend. “Oleme asja kontrollinud ning paraku ei ole midagi teha, numbrid räägivad meie kahjuks,” lisas Raiend.

Esiliigas võistleb kokku 16 meeskonda kahes kaheksaliikmelises grupis. Teise liigasse langevad vastavalt EAA reglemendile mõlemas grupis 7. ja 8. kohale jäänud meeskonnad ning lisaks nõrgem kahe grupi peale 6. koha saavutanud koondistest. Punktiarvestus toimub Rahvusvahelise Kergejõustikuföderatsiooni punktitabeli alusel.

Esiliiga A-grupis 6. kohale jäänud Eesti meeskond kaotas IAAF-i punktitabeli järgi B-grupi 6. meeskonnale Sloveeniale 400 punktiga (punktid vastavalt 19 315 ja 18 915). Nädal aega varem oli EAA saatnud Eesti Kergejõustikuliitu teate, et Eesti jätkab esiliigas ning toonud ära ka 33-punktilise edu Sloveenia (punktid vastavalt 18 915 ja 18 882) ees.

“Kõige selle taustal on täna erakordselt kahju, et meil jäi oma grupi viies koht vaid ühe punkti kaugusele,” kahetses Eesti Kergejõustikuliidu peatreener Aivo Normak. Seega seisab nii Eesti meeskonnal, kui ka naiskonnal ees järgmisel aastal võitlus pääsu eest esiliigasse.