Pidulikul tseremoonial Brüsselis andsid auhinnad parimateks valitud projektidele üle Euroopa Komisjoni volinik Tibor Navracsics ja Euroopa spordinädala saadik Tapio Korjus. Teatejooksu üks eestvedajaid Erik Pallase avaldas tänu kõigile noortele, õpetajatele, annetajatele ja üle Eesti asuvatele kohalikele korraldajatele, kes on ürituse kümne toimumisaasta jooksul oma panuse andnud.

„Teatejooksu eesmärk on olnud õpetada noori võimalikult varakult märkama teisi enda ümber ning näidata, et aitamine ja hoolimine ei ole sugugi raske. On vaja vaid head tahet ja maailm me ümber muutub paremaks. Südamest tänu kõigile, kes on võtnud Teatejooksu oma iga-aastaseks hingeasjaks ning tulevad jooksuga head tegema. Samuti kõigile annetajatele, kes pole pidanud paljuks võtta toetuskõne aastaringselt avatud numbril 900 7777, et annetada sellega liikumisvõime kaotanud laste ravi toetuseks 7 eurot,“ lausus Pallase.

Teatejooks on Eesti suurim laste ja noorte spordiüritus ning ühtlasi suurim üritus, kus lapsed ise annavad oma panuse heategevuse heaks. Jooksu idee on anda noortele võimalus tunda rõõmu liikumisest ja tervislikest eluviisidest, samal ajal saavad nad osalemisega anda oma panuse nende laste ravi jaoks, kes on liikumisvõime kaotanud. See on hea võimalus õpetada noortele heategevuse tähtsust. Lapsed juhivad oma pealehakkamise ja jooksuga täiskasvanute tähelepanu annetamisvõimalustele. Teatejooksuga kogutud annetused lähevad liikumisvõime kaotanud laste ravi heaks Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsioonikeskuses.

Kümne aasta jooksul on Teatejooksust osa võtnud kokku umbes 82 tuhat last vanuses 10-16 kõikjalt üle Eesti. Teatejooksuga on kogutud üle 40 tuhande euro annetusi, millega on toetatud liikumisvõime kaotanud laste ravi Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsioonikeskuses. Teatejooksu korraldab spordivõistluste korraldamise ja sportlaste esindamisega tegelev MTÜ Tallinnmeeting.

Euroopa spordinädala raames anti #BeActive auhinnad esimest korda välja kahes kategoorias: #BeActive Grassroots Projects Award 2015 ja #BeActive Citizen Ambassador Award 2015. Esimese auhinnaga tunnustatakse kolme ettevõtmist, mis läbi spordi ja liikumisharrastuse aitavad ühiskonda avatumaks, tolerantsemaks ja kaasavamaks muuta. Esimese koha vääriliseks hinnati Saksamaa projekt, kolmanda koha pälvis Belgia. #BeActive Citizen Ambassador auhinnaga tunnustatakse inimest, kellel on märkimisväärseid teeneid spordi ja liikumisharrastuse propageerimisel.

Spordinädal 2015 on Euroopa Komisjoni ellukutsutud algatus. Sel nädalal, 7.-13. septembrini tähistavad kõik Euroopa Liidu liikmesriigid spordinädalat, igaüks küll omal moel, kuid kõigil on ühine eesmärk – tervemad, rõõmsamad ja tugevamad inimesed. Eestis on Spordinädal 2015 suunatud koolinoortele, kuid oma sündmuse võivad sellel nädalal korraldada ja registreerida kõik organisatsioonid, kogukonnad, sõpruskonnad jne. Spordinädalal toimuvast saab ülevaate veebiaadressilt www.spordinadal.ee.