Naiste kettaheites proovivad Amsterdami EM normatiivi (56m) alistada Kätlin Tõllasson (TÜ ASK) ja Anu Teesaar (Nõmme KJK). Meeste odaviskes üritab tugevate lõunanaabrite eest Balti meistritiitli endale võtta Magnus Kirt (Tallinna TÜ SK). Naiste samal alal on Valmieras meie esinumbriks hetkel odaviske Euroopa U20 edetabelis 5. positsiooni hoidev Mirell Luik (SK Viraaž).

Nii meeste, kui naiste teivashüppes esindab koondist uus põlvkond. Meestest veel juunioride vanuseklassi kuuluvad Robin Nool (SK Elite Sport) ja Hans-Christian Hausenberg (Tartu SS Kalev), naiste teivashüppes stardivad möödunud aastal veel juunioride vanuseklassi kuulunud Reena Koll (KJK Visa) ja tänavu U18 vanuseklassi kuuluv Margit Kalk (Tartu SS Kalev). Kuulitõukes stardivad esinumbritena meestest Kristo Galeta (KJS Sakala) ja naistest Kätlin Piirimäe (Koigi KJK). Naiste tõkkejooksus on stardis meie 7-võistluse esinumber Grit Šadeiko (TÜ ASK).

2012. aastal taaselustatud Balti täiskasvanute maavõistlus toimub viiendat aastat järjest traditsiooniliselt Läti presidendi karikavõistluste nime all Valmieras. Kavas on 20 kergejõustikuala meestele ja naistele. Igala alal esindab rahvuskoondist kaks sportlast.

Tänavune Eesti kergejõustiku koondis on ligi 70-liikmeline. Seni on alates 2012. aastast kõigil neljal korral koduvõistkond võidu koju jätnud. Leedu ja Eesti alaliidul on kõiki oma tiitlivõistlusteks valmistuvaid tippe Balti maavõistluse koondisesse mõnevõrra keerulisem kaasata, kui kodus oma riigi presidendi karikate nimel võistlevatel lätlastel.