Hollandlasega tutvus Noot möödunud aastal Tallinnas U23 Euroopa meistrivõistlustel, kus Noot sai 1500 m jooksus 5. koha. Inglasega kohtus Noot Belgias. „Leppisime suvel Euroopas võisteldes kokku, et sügisel trehvame Eestis. Nad pole kunagi näiteks saunas käinud ja puudelt õunu ning kasvuhoonest tomateid ja kurke korjanud. Mehed on väga imestunud, kuidas siin metsade vahel elatakse,“ rääkis Andi Noot ajakirja Jooksja Jooksuportaali uudistele.

Noot võttis jooksumehed kolmapäeval Tallinna lennujaamast peale ja tõi Saaremaale, kus viibivad kuni järgmise nädala alguseni. Siit edasi lähevad nad koos Andi Noodaga Lõuna-Eestisse ja Tartu kanti. „Neile meeldib siinne vaikus, loodus, puhas õhk, naturaalsed toidud, suitsulest, õunad ja salatid,“ loetles Noot. „Ainult, et kohukesed ei meeldi neile, musta leiba söövad ka näpuotsaga.“

Hollandlane Richard Douma on EMi neljandas kohas pettunud. Ta jooksis kolm päeva pärast Rio olümpiamängude normi täitmise tähtaega 1500 m ajaga 3.35,8, mistõttu pidi ka olümpialt eemale jääma. „Aga selline see sport juba on,“ möönis Douma.

Andi Noot lubab jooksjad kalale viia, samuti metsa hirvede häälitsemist kuulama ning sauna. Arutatakse ka laagriplaane. Detsembris suunduvad nad koos Lõuna-Aaafrikasse. „Teeme palju koostööd, sest nende puhul on tegemist kiirete meestega. Pean neid püüdma ning meil on, mida üksteiselt õppida. Usun, et jõuame kaugele ja ka minu tervis peab vastu,“ lausus Noot.