Kui Gering augustis Gruusiasse jõudis, tuli talle pisut ootamatult, et sealne spordikaupade valik on üsna piiratud, eriti puudutas see korralike jooksujalatseid. „Olen käinud otsimas tuntud brändide esinduskauplustes endale sobivaid kaaslaseid järgmise 1000 kilomeetri läbimiseks, kuid sealne sortiment pehmelt öeldes üllatas mind – valik osutus peaaegu olematuks,“ rääkisGering ajakirja Jooksja Jooksuportaalile.

Ta uuris kohalikelt jooksumeestelt, kust nemad oma varustuse ostavad. Selgus, et majanduslikult paremal järjel olevad harrastajad, kel on võimalus reisida välismaale, soetavad oma jooksusussid välisreisil. Haavatavam klass, keda on kahjuks valdav enamus, piirdub valikuga second-hand poodides.

Üle-eelmisel nädalal käis eestlane vaatamas Gruusia parima maratonijooksja Daviti Kharazishvili treeneri ja tema jooksugrupi järjekordset harjutuskorda ning märkas esimese asjana, et noored sportlased kandsid jalas vanu ja katkised jooksususse.

Gering mõtles, kuidas saaks aidata särasilmseid noori, kes peaaegu olematutes tingimustes ja keerulises sotsiaal-majanduslikus olukorras tippu pürgivad. „Nii sündis otsus kinkida edasi mulle kui 2016. aasta hooaja Linnajooksude sarja läbinule osaks saanud Nike jooksusussid – need teenisid mind ausalt 1200 kilomeetrit. Natukene kulunud tallaga, kuid igati terve jalats teeniks veel vähemalt sama palju kilomeetreid kedagi, kes neid muidu niisama seisvaid susse rohkem vajab,“ leidis Gering.

Jooksususside annetamiseks on kaks võimalust:

– tuua need spordiklubi ProRunner ühistrenni Tartu ülikooli spordihoones (19. detsembril kell 19) ja Jõgeval (20. detsembril).
– leppida maili teel Viljar Vallimäe või Margus Geringuga jooksusside üleandmise aeg ja koht. Meili aadressid: viljar.vallimae@prorunner.ee / margus.gering@gmail.com