Ameeriklane jäi oma nädalavahetusel Hengelos püstitatud rekordist vaid 9 sajandiku kaugusele, läbides staadioniringi 49,16-ga. Teine oli Eatoni kaasmaalane Johnny Dutch ajaga 49,77.

Hea jooksu tegi ka Rasmus Mägi, kes sai elu esimesel Teemantliiga etapil 49,88-ga kolmanda koha. Hooaja tippmargist jäi 22-aastast eestlast lahutama 21 sajandikku. Mägist sai teine eestlane kes tänavu Teemantliigal poodiumile jõudnud - hooaja avaetapil Dohas oli Gerd Kanter kettaheites kolmas.

"Tuul segas jooksu, mistõttu oma tempot ei saanud arendada. Ent kolmas koht valmistab rahulolu. Vaatasin, et kõik jooksid end korralikult tühjaks täna," oli Mägi vahetu kommentaar tänasele jooksule.

"Tuulise ilmaga jooksmine on alati raske, aga olen rahul, et suutsin taas sarnast aega oma eelmisele võistlusele näidata," sõnas Eaton pärast jooksu.

Kõrgushüpe ja odavise kujunesid äärmiselt pingeliseks

Lisaks Mägile lootis eestlastest Norra pealinnas võistelda ka Anna Iljuštšenko, kuid meie kõrgushüppe rekordinaine ei pääsenud kõva konkurentsi tõttu Oslo etapile peale. Nimekatest võistlejatest hoolimata keegi kahte meetrit täna ei ületanud. Võistluse võitis venelanna Maria Kutšina, kes kordas 1.98-ga isiklikku rekordit. Teine oli hooaja avastardi teinud horvaat, kahekordne maailmameister Blanca Vlasic samuti 1.98-ga, neljanda kohaga pidi aga leppima venelanna Anna Tšitšerova, kes suutis ületada kõigest 1.90.

Meeste odavise kujunes oodatult äärmiselt põnevaks. Võidu võttis eksmaailmameister Tero Pitkämäki Soome hooaja tippmargi 84.18-ga. Teine oli keenlane Julius Yego, kelle pikim vise sündis võistluse viimasel katsel - tulemus 84.17 tähendas siiski nappi allajäämist soomlasele. Kolmandana mahtus poodiumile mullune maailmameister, tšehh Vitezslav Vesely, kelle parimaks jäi 83.53. Kodupubliku ees võistelnud kahekordne olümpiavõitja Andreas Thorkildsen pidi leppima harjumatu viimase kohaga - 72.70.

Vaata võistlusõhtu kõiki tulemusi siit.