Esimeses jooksus pidasid tõelise lahingu maha kaks juuniorit, 18-aastased Tony Nõu ja Johannes Erm. Pikalt püsis liidripositsioonil omaealiste MM-i mullune pronksimees kümnevõistluses ehk Erm, kuid lõpusirgel surus Nõu end siiski mööda ja võitis 47,84-ga. Ermi aeg oli 48,09. Mõlemad parandasid senist tippmarki enam kui sekundiga ja möödusid (mõneks minutiks) Eesti kõigi aegade edetabelis Jaak-Heinrich Jagorist, kerkides vastavalt viiendaks ja kuuendaks.

Veebruari alguses olid seejuures samad mehed pidanud sama tulise duelli maha Eesti juuniorde meistrivõistlustel 300 meetri distantsil, kus Nõu võidutses selle vanuseklassi tippmargi 34,14-ga ja Erm oli 34,16-ga teine. Ka tänasel 400 meetri distantsil püstitas Nõu juunioride rekordi. Varasem tippmark kuulus seejuures 2011. aastast Rasmus Mägile ning oli identne Ermi tänase tulemusega (48,09).

Teises jooksus tulid starti vennad Jaak-Heinrich ja Erik Jagor, kes mõlemad põhikohaga sama distantsi tõkkespetsid. Esimesed 150 meetrit kulgeti sarnases tempos, kuid seejärel pani mulluse Amsterdami EM-i 13. mees Jaak-Heinrich oma paremuse maksma ning läks eest ära. Vanema venna võiduajaks kujunes suisa 47,54, mis jääb vaid 19 sajandikuga alla Belgradi sise-EM-i normile. Eesti kõigi aegade edetabelis taastas "Jack" viienda koha, ühtlasi tuli ta sel distantsil kolmandat korda Eesti sisemeistriks.

24-aastane Erik Jagor tegi samuti korraliku jooksu, viies isikliku tippmargi 49,19-lt 48,49-ni. Neljandast kohast enamat see ei andnud, küll aga kerkis temagi Eesti kõigi aegade edetabelis esikümnesse, üheksandaks.

Nii Nõud kui Erik Jagorit treenib Valter Espe. Jaak-Heinrich Jagori juhendaja on Mehis Viru ning Johannes Ermile jagab näpunäiteid Holger Peel. Eesti rekord on 400 meetri jooksus absoluutsest maailmaklassist 45,99 ning kuulub Marek Niidu nimele.

Intervjuu Tony Nõuga:

Intervjuu Jaak-Heinrich Jagoriga: