Kolmikhüppes püstitas Holger Peeli hoolealune kohe avakatsel isikliku rekordi 15.19, mis andis kogenud Igor Sjunini (15.93) ja Jaanus Uudmäe (15.49) järel kolmanda koha.

Kolmikhüppevõistluse finaalkatsetest tuli Ermil loobuda, sest samaaegselt algas 400 meetri jooks, kus mulluse juunioride MM-i pronksimees pidas maha tulise lahingu eakaaslase Tony Nõuga. Erm jäi küll jooksus teiseks, ent tema aeg 48,09 oli identne Rasmus Mägi varasema juunioride Eesti rekordiga. Jooksu võitis Nõu uue omaealiste tippmargi 47,84-ga. Eesti meistriks krooniti aga lõpuks Jaak-Heinrich Jagor, kes läbis viimases jooksus kaks ringi 47,54-ga. Ermile niisiis Eesti kõigi aegade seitsmenda tulemusega pronksmedal.

Kui 400 meetris õnnestus Ermil varasemat tippmarki parandada enam kui sekundiga, siis sündmuste loogilise jätkuna alistas ta teisel päeval 200 meetris senise tippmargi poole sekundiga. Erm võitis oma jooksu 21,95-ga ja kerkis Eesti kõigi aegade edetabelis jagama 12. kohta koos Garol Pärna, Asko Anipai, Andres Raja ja Rasmus Mägiga. Kuldmedali hinnaks osutuks seekord 21,66, mille jooksis välja just Nõu. Ermile hõbe ja Markus Ellisaarele pronks 21,99-ga.

"Ma pole veel otsustanud, kas siirdun pärast suvel gümnaasiumi lõpetamist USA-sse treenima või jätkan Eestis Holgeri käe all. Petros (Georgia ülikooli kergejõustikutiimi peatreener Petros Kyprianou - toim) lubas Eestisse millalgi rääkima minuga tulla," rääkis Erm intervjuus oma tulevikuplaanidest.

Ermi võistlussooritused nädalavahetusel:

Intervjuu Johannes Ermiga: