Olümpiavõitja Jaak Uudmäe 25-aastane tütar ja hoolealune alistas elu esimesel tiitlivõistlustel isikliku sisemargi 15 ja absoluutse rekordi 4 sentimeetriga. Eesti kõigi aegade edetabelis püsib ta kuuendal kohal.

"Võin võistlusega rahule jääda küll. Ma ei tabanud avakatsel pakku ideaalselt - kümmekond sentimeetrit jäi varu -, aga eesmärk oligi tulemus kindla peale kirja saada. Ka tehnika polnud avakatsel väga hea, aga ega ideaalset hüpet vist polegi olemas. Teisel hüppel jooksin end kinni ja kolmandal vajus keha liiga ette," sõnas Uudmäe pärast võistlust.

"Tundsin end EM-il väga hästi. Rääkisin eile venna Jaanusega ning ta ütles, et kui oled juba korra tiitlivõistlusel ära käinud, saad aru, et keegi pole imeinimene, nagu televiisorist vaadates mulje võib jääda. Nii oligi. Ka kogenumad sportlased teevad vigu. Täna tulid mulle kasuks kogemused USA ülikoolivõistlustelt, kus olid samuti näiteks Call Room'id."

"Tegin sisehooajal pea igal võistlusel isikliku rekordi ja loodan, et suudan samal moel suvel jätkata. Mullu hüppasin talvel 13.13 ja suvel 13.51, seega... Eks vaatame, väljas on reeglina lihtsam kaugele hüpata," lisas tallinlanna.

Henrik Kutberg sai kaugushüppes 7.49-ga 17. koha, Kätlin Piirimäe oli kuulitõukes hooaja tippmargi 16.29-ga 16.