"Tulin Riiga heas meeleolus, sest võtan kõiki võistlusi enne Amsterdami EM-i pigem treeningu eest. Tänase päevaga võib rahule jääda – särts paistab sees olevat,“ rääkis 28-aastane saarlane.

„Hooajaks ettevalmistus on suurte küsimärkide all kulgenud. Treeningkaaslasi Eestis pole, seega üritan läbi võistluste vormi koguda. Ka treeningkavasid teen ise – eks see paras nikerdamine ole. Samas mul on kogemusi juba päris palju ja saan hakkama,“ selgitas Niit.

Niit pole veel otsustanud, kas keskendub tänavu taas 400 meetrile või pigem poole lühemale distantsile. Järgmisena võistleb ta nädala lõpus Poolas.

"See on ka küsimärgi all, mida ma Amsterdami EM-il jooksen. Poola võistlus näitab ära, mis seisus ma 400 meetris olen. Tegelikult olen trenni teinud lühikese sprindi suunitlusega, nii et kaldun vist pigem 200 meetrile."

"Hetkeseisuga on see mu viimane (tõsine) hooaeg. Iga suurvõistluse tagaajamine ei ole ilmselt enam peamine eesmärk, samas kui käimasolev aasta kujuneb edukaks, siis võib-olla jätkan," lisas Eesti kõigi aegade kiireim mees lõpetuseks.