Nad olid kõik miskipärast märgitud Eesti klubi Sport Invest liikmeteks, kuid hiljem kadusin nende nimed protokollidest. „Kuidas see Eesti reputatsiooni avitab?” esitas Treacher Eesti Päevalehele ja Delfile saadetud kirjas retoorilise küsimuse.

Tema väide on: keelu all olnud sportlased lubati teadlikult Pärnus rajale, suitsukatteks vormistati nad Eesti klubi sportlasteks ja kui asi välja tuli, üritatasid meie funktsionäärid (sh Eesti kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi) juhtunut lihtsalt eitada. Kuna võistluskeeldude järgimine on tähtis osa dopingureeglitest, siis süüdistab britt eestlasi ja venelasi nende reeglite teadlikus rikkumises.

Suurbritannia M70 ja M75 vanuseklassi kaugushüppe rekordimees on nii püha viha täis, et esitas pika ja põhjaliku aruande koos enda kogutud süütõenditega rahvusvahelisele kergejõustikuliidule (IAAF) ning nõudis, et pettuses osalenud 13 Venemaa sportlasele ja kahele Eesti ametnikule määrataks range karistus.

Süüdistuse alla sattunud Eesti kergejõustikuveteranide assotsiatsiooni (EKVA) presidendi Lembit Talpsepa sõnul on tegu hoopis reisikulude kompensatsiooniks raha nõudnud ja pika ninaga jäetud veteransportlase väiklase kättemaksuga. „Minu arust oli kogu ta tegevus ääretult väiklane, kiuslik ja ebasportlik,” lausus Talpsepp, kelle arvates on naeruväärne, et ta peab ühiskondlikus korras seda ametit pidades tegelema ühe vanahärra jonniga.