Kohila staadioni kettaheitering on tuntud kui maailma üks parimaid kettaheitepaiku, sest just seal tegi 2009. aasta maailma hooaja tipptulemuse (71.64) olümpiavõitja Gerd Kanter. Ka seekordsel võistlusel on kettaheites oodata tihedat konkurentsi, sest esmakordselt kohtuvad sel hooajal Eestimaa pinnal Gerd Kanter ja Märt Israel.

Pikki heiteid plaanivad ka 65-meetri piiri alistanud Gerhard Mayer Austriast ning juunioride maailmarekordiomanik Mykyta Nesterenko Ukrainast. Lisaks löövad kaasa äsja Hiiumaal 60-meetri piiri ületanud Martin Kupper ning sellele väga lähedale jõudnud Priidu Niit. Noorte rünnakuid püüab tõrjuda vanameister Aleksander Tammert.

Kanter on andnud mõista, et tugevas konkurentsis, hea ilmaga ning rohkearvulise publiku toel on võimalik just Kohilas maailma edetabelijuhiks tõusta. Hetkel hoiab maailma kettaheite hooaja edetabelis esikohta sakslasest maailmameister Robert Harting (SB: 68.99).

Lisaks meeste kettaheitele on tugev koosseis koos ka odaviskes: Ukraina meister Oleksander Pyatnytsia (84.11), äsja juunioride maailmarekordit uuendanud Zigismunds Sirmais (84.47) Lätist. Kaasa löövad ka Eesti paremad Risto Mätas, Mihkel Kukk jt. Eksmaailmameister Andrus Värniku võistlemine selgub staadionil.

Kohila staadioni jooksu- ning hüppealade rekordid on aastatega viidud rahvusvahelise klassi tasemel ning loodetavasti saavad neljapäeval lisa. Meeste kaugushüppes on Kohilas esmakordselt ohus 8 meetri piir, sest kohal on Dmytro Bilozherkovski Ukrainast ja Vasili Kopeikin Venemaalt, kellele pakub konkurentsi järjest paremasse vormi tõusev Jaanus Uudmäe.

400 meetri jooksu stardis saab näha äsja 4x400m teatejooksus Eesti rekordi püstitamises osalenud Rasmus Mägi ja Rivar Tippu väledust. Kohilas peetakse ka 10 000 meetri jooksu Eesti meistrivõistlused, kus meistritiitli pärast peavad lahingu möödunud nädalal kirgikütva duelli pidanud Taivo Püi ja Sergei Tšerepannikov.

Naiste kaugushüppes on kohal Euroopa paremikku kuuluvad Olga Balayeva Venemaalt (PB: 6.79), Lauma Griva Lätist (PB: 6.86) ning Oleksandra Stadnyk Ukrainast (PB: 6.75). Naiste kõrgushüppes tuleb kolmandat järjestikust etapivõitu püüdma ning mullust jackpoti kaitsma Anna Iljuštšenko. Naiste teivashüppes püüab Lembi Vaher Reena Kollilt tagasi oma nimele võtta Eesti rekordi. Kaks aastat tagasi rekordi uuendamine just Kohilas ka õnnestus.